Het is belangrijk om een veilige plek te creëren, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen.

- Simone Roseboom-Schellingerhout

Om na 26 jaar werken het roer om te gooien en een compleet nieuw vak te leren, heb je lef en doorzettingsvermogen nodig. Simone Roseboom (46 jaar) kan erover meepraten. Na een loopbaan als juridisch secretaresse besloot ze haar hart te volgen en te starten met de bbl-opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Op haar werk op de babygroep voelt ze zich als een vis in het water en ook de opleiding bevalt goed: “Ouders zijn soms heel verbaasd als ze horen dat ik nog in opleiding ben!”

Kies ook voor een baan in kinderopvang!
Bekijk vacatures in jouw regio.

Anne vangt een stabiele basis op en kan zich zo goed ontwikkelen!

Dankzij jou Simone

Waarom koos je voor deze opleiding in kinderopvang?

“Ik werkte hiervoor 26 jaar als juridisch secretaresse en daarnaast deed ik veel vrijwilligerswerk, eigenlijk altijd met kinderen. Door omstandigheden stopte mijn baan en kreeg ik de mogelijkheid om te onderzoeken wat voor werk goed bij me zou passen en wat ik echt wilde doen. Kinderopvang sprak me erg aan en toen ben ik op zoek gegaan naar een organisatie waar ik graag zou willen werken. Na een dag meekijken wist ik het zeker: dit is wat ik wil.”

Hoe heb je je georiënteerd op de opleiding?

“Ik wilde graag werken en leren tegelijk, zodat ik direct aan de slag kon. Zo kwam ik bij de bbl-opleiding aan het ROC in Hilversum terecht. Er zijn speciale klassen voor zij-instromers zoals ik, hierdoor zit ik ook met wat oudere studenten in de groep. Op het kinderdagverblijf waar ik werk hadden ze nog niet eerder een bbl-er aangenomen, maar dat bevalt ook hen tot nu toe heel goed.

Het voelde best als een overwinning om opnieuw te beginnen en bijvoorbeeld een examen Nederlands te moeten maken. Ik heb immers een MEAO-diploma en zo veel werkervaring. Maar gelukkig gaat de opleiding me goed af.”

Wat vind je de leukste vakken?

Ontwikkelingspsychologie vind ik heel erg interessant. Het is superinteressant om te leren over de ontwikkeling van kinderen en hoe je zelfs de ontwikkeling van baby’s al kunt stimuleren. En hoe kinderen leren van knoeien, uitproberen en zelf ontdekken.”

Wat vind je het leukst aan je werk op de kinderopvang?

“Ik geniet heel erg van mijn werk. Het is zo leuk om ’s ochtends op de groep te komen en de kinderen komen direct enthousiast naar je toe om je te knuffelen. Een hele mooie ervaring voor mij was om na een tijdje het vertrouwen te krijgen van een kindje, dat altijd huilde bij het brengen, zodat het afscheid van papa of mama nu heel goed gaat.”

Wat wil je kinderen graag meegeven?

“Ik vind het heel fijn om voor kinderen een veilige plek te creëren, een stabiele basis waar ze met plezier naartoe gaan, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Ook voor ouders wil ik er zijn, naast ze staan, zodat ik ze kan helpen als ze vragen of zorgen hebben over de opvoeding. Ik merk dat ouders hier echt behoefte aan hebben.”

Heb je tips voor studenten die mogelijk nog twijfelen over de opleiding?

“Als je overweegt om in kinderopvang te gaan werken en deze opleiding te doen, probeer dan zeker om ergens een dag mee te lopen, zodat je een goed beeld krijgt van het werk. Ik ben zelf heel enthousiast over het ROC Hilversum, de docenten zijn betrokken en stimuleren ons echt. Het grote voordeel van de bbl-opleiding is bovendien dat het een korte opleiding is van anderhalf of maximaal twee jaar en je dus snel aan het werk kan.”

Werk je in kinderopvang en wil je ook je verhaal delen? Dat kan! Bedenk wat jouw mooiste moment in kinderopvang was. Maak in 3 simpele stappen jouw eigen verhaal en upload een leuke foto van jezelf. Daarna kun je jouw verhaal delen op social media. Wie weet inspireer jij anderen om ook in kinderopvang te komen werken! #1voor1

Simone Roseboom-Schellingerhout

ROC Hilversum
Student bbl-opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Ook werken in kinderopvang?
Bekijk vacatures in jouw regio

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

Wessel van Duin

“Jezelf blijven. Er komt vanzelf een organisatie die het met jou aandurft.”

Wessel solliciteerde naar een baan in kinderopvang. Dat viel tegen. Een tiental sollicitaties en afwijzingen verder vroeg Wessel advies aan zijn moeder, oud-directrice van een kinderdagverblijf.
Jamie Lebbink

“Ik vroeg mij af: hoe kan ik schermpjes en buiten spelen combineren?”

Op je 45ste een carrièreswitch maken? Jamie Lebbink deed het. Sinds tien maanden werkt hij op een bso. Zijn ervaring als boswachter neemt hij als mee.
Rick Boetekees aan het werk op een bso

“Ik doe dingen anders. Dat valt op als je altijd juffen hebt gehad.”

Vraag ‘m hoe leuk zijn baan is en Rick Boetekees blijft praten. De oud-magazijnmedewerker werkt sinds twee jaar op een buitenschoolse opvang (bso). Drie weken geleden rondde hij zijn opleiding tot pedagogisch medewerker af. Rick ziet zichzelf oud worden in kinderopvang.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.