Ik voel mij echt een collega. Ik word overal bij betrokken.

- Shanischa Malagrida

Nooit meer iets anders dan kinderopvang voor haar. Zo zeker is stagiaire Shanischa Malagrida van haar zaak. Haar collega’s hebben vertrouwen in haar en betrekken haar overal bij. Ze voelt zich daardoor helemaal thuis. De ontwikkeling van kinderen vindt ze het leukste om mee te maken.

Lily vangt het vertrouwen op om haar eerste stapjes te zetten

Dankzij jou Shanischa

“Arme Lars*. Elke ochtend – als hij afscheid moest nemen van zijn moeder – was het drama. Keihard huilen, schreeuwen en schoppen. Niemand mocht hem overnemen. Ik stak mijn handen uit en zomaar – zonder moeite – liet hij zich door mij overpakken. Ik ben rustig met hem weggewandeld. Toen wist ik: nooit meer iets anders dan kinderopvang voor mij.”

Een van de collega’s
Shanischa – de kinderen noemen mij ‘Nischa’ – is 22 jaar en bezig met haar derde stage in kinderopvang. Aankomend jaar rondt ze de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4 af. “Ik voel mij echt een collega. Ik word overal bij betrokken. Collega’s vertrouwen mij. Ik ga ook nog certificaten halen voor de vroege voorschoolse educatie (vve). Ik kijk ernaar uit een kindje te gaan begeleiden met bijvoorbeeld een taalachterstand.”

Baby-activiteiten
“Activiteiten voor baby’s verzinnen is soms lastig. Volgens mijn collega’s denk ik te moeilijk. Eigenlijk is allesbehalve voeden, knuffelen, slapen of verschonen een activiteit. Ik laat ze bijvoorbeeld ruiken aan fruit, ik laat hen in een spiegel kijken of we gaan naar buiten. Dan liggen ze lekker op een matje te kijken naar de grotere kinderen.”

‘Ik voelde me net een trotse ouder’
“De ontwikkeling van kinderen is zo leuk. Neem Lily* bijvoorbeeld. Ze stond al los, maar lopen lukte nog niet. Ze hikte daar wekenlang tegenaan. Steeds lukte het nét niet. Ik moedigde haar aan: ‘Kom op! Jij kunt dit!’ Toen het eindelijk lukte, stond ik te juichen. Ik voelde mij net een trotse ouder. Daar krijg ik zoveel energie van. Nu is het hek van de dam, ik loop de hele dag achter haar aan.”

Meedraaien in de praktijk
“Tegen studenten die twijfelen wil ik zeggen: ‘Draai mee in de praktijk. Loop een dagje mee op een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang (bso) of bij een opleiding. Dan krijg je er gevoel bij. Vanaf papier is het zo moeilijk kiezen. Wij doen als school en organisatie veel om personeel aan te trekken. We organiseren meeloopdagen, informatieavonden en studenten mogen in de klas meekijken. Maak daar gebruik van.”

*Vanwege privacyredenen zijn de namen van de kinderen in dit verhaal gefingeerd.

Wil je net als Shanischa ook praktijkervaring opdoen naast je opleiding? Ontdek de mogelijkheden voor een bijbaan hier.

Shanischa Malagrida

Kinderopvang De Teddybeer
Vakantiewerk (start na de zomer als bbl'er)
Mbo-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker
Werkt drie jaar in kinderopvang

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

Lorena Torres aan het werk kinderopvang in Maarssen

“Écht iets kunnen betekenen voor een kind. Dat is belangrijk.”

Bouwen aan de toekomst van Nederland én het kind in je zelf terugvinden. Dit maakt het beroep van pedagogisch medewerker voor Lorena Torres zo mooi. Ook is ze blij met de kansen van haar werkgever om haar talenten verder te ontwikkelen en in te zetten voor kinderopvang.

“Ik breng de kinderen kennis over en respect voor de natuur bij. ”

Een baan met impact. Die vond Pepijn Verbrugge bij een bso in de natuur. Hij leert kinderen over de natuur over en er respect voor te hebben. Hij hoopt dat ze zich daardoor tot duurzame wereldburgers ontwikkelen.

“Die dag – dát moment waarop zij zichzelf overwonnen – vergeten die jongens nooit meer.”

Veel verschillende banen heeft ze gehad. Maar werken op een bso in de natuur vindt Marja Kleijn het allerleukst. In de natuur komt het aan op samenwerken en elkaars talenten gebruiken. De groepsdynamiek die dan ontstaat, is volgens Marja nergens mee te vergelijken.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.