Ik voel mij echt een collega. Ik word overal bij betrokken.

- Shanischa Malagrida

Nooit meer iets anders dan kinderopvang voor haar. Zo zeker is stagiaire Shanischa Malagrida van haar zaak. Haar collega’s hebben vertrouwen in haar en betrekken haar overal bij. Ze voelt zich daardoor helemaal thuis. De ontwikkeling van kinderen vindt ze het leukste om mee te maken.

Kies ook voor een baan in kinderopvang!
Bekijk vacatures in jouw regio.

Lily vangt het vertrouwen op om haar eerste stapjes te zetten

Dankzij jou Shanischa

“Arme Lars*. Elke ochtend – als hij afscheid moest nemen van zijn moeder – was het drama. Keihard huilen, schreeuwen en schoppen. Niemand mocht hem overnemen. Ik stak mijn handen uit en zomaar – zonder moeite – liet hij zich door mij overpakken. Ik ben rustig met hem weggewandeld. Toen wist ik: nooit meer iets anders dan kinderopvang voor mij.”

Een van de collega’s
Shanischa – de kinderen noemen mij ‘Nischa’ – is 22 jaar en bezig met haar derde stage in kinderopvang. Aankomend jaar rondt ze de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4 af. “Ik voel mij echt een collega. Ik word overal bij betrokken. Collega’s vertrouwen mij. Ik ga ook nog certificaten halen voor de vroege voorschoolse educatie (vve). Ik kijk ernaar uit een kindje te gaan begeleiden met bijvoorbeeld een taalachterstand.”

Baby-activiteiten
“Activiteiten voor baby’s verzinnen is soms lastig. Volgens mijn collega’s denk ik te moeilijk. Eigenlijk is allesbehalve voeden, knuffelen, slapen of verschonen een activiteit. Ik laat ze bijvoorbeeld ruiken aan fruit, ik laat hen in een spiegel kijken of we gaan naar buiten. Dan liggen ze lekker op een matje te kijken naar de grotere kinderen.”

‘Ik voelde me net een trotse ouder’
“De ontwikkeling van kinderen is zo leuk. Neem Lily* bijvoorbeeld. Ze stond al los, maar lopen lukte nog niet. Ze hikte daar wekenlang tegenaan. Steeds lukte het nét niet. Ik moedigde haar aan: ‘Kom op! Jij kunt dit!’ Toen het eindelijk lukte, stond ik te juichen. Ik voelde mij net een trotse ouder. Daar krijg ik zoveel energie van. Nu is het hek van de dam, ik loop de hele dag achter haar aan.”

Meedraaien in de praktijk
“Tegen studenten die twijfelen wil ik zeggen: ‘Draai mee in de praktijk. Loop een dagje mee op een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang (bso) of bij een opleiding. Dan krijg je er gevoel bij. Vanaf papier is het zo moeilijk kiezen. Wij doen als school en organisatie veel om personeel aan te trekken. We organiseren meeloopdagen, informatieavonden en studenten mogen in de klas meekijken. Maak daar gebruik van.”

*Vanwege privacyredenen zijn de namen van de kinderen in dit verhaal gefingeerd.

Wil je net als Shanischa ook praktijkervaring opdoen naast je opleiding? Ontdek de mogelijkheden voor een bijbaan hier.

Shanischa Malagrida

Kinderopvang De Teddybeer
Vakantiewerk (start na de zomer als bbl'er)
Mbo-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker
Werkt drie jaar in kinderopvang
Ook werken in kinderopvang?
Bekijk vacatures in jouw regio

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

Wessel van Duin

“Jezelf blijven. Er komt vanzelf een organisatie die het met jou aandurft.”

Wessel solliciteerde naar een baan in kinderopvang. Dat viel tegen. Een tiental sollicitaties en afwijzingen verder vroeg Wessel advies aan zijn moeder, oud-directrice van een kinderdagverblijf.
Jamie Lebbink

“Ik vroeg mij af: hoe kan ik schermpjes en buiten spelen combineren?”

Op je 45ste een carrièreswitch maken? Jamie Lebbink deed het. Sinds tien maanden werkt hij op een bso. Zijn ervaring als boswachter neemt hij als mee.
Rick Boetekees aan het werk op een bso

“Ik doe dingen anders. Dat valt op als je altijd juffen hebt gehad.”

Vraag ‘m hoe leuk zijn baan is en Rick Boetekees blijft praten. De oud-magazijnmedewerker werkt sinds twee jaar op een buitenschoolse opvang (bso). Drie weken geleden rondde hij zijn opleiding tot pedagogisch medewerker af. Rick ziet zichzelf oud worden in kinderopvang.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.