Baby’s ontwikkelen zich razendsnel. Daar krijg ik zoveel energie van.

- Roy van Klijnenbreugel

Een betere baan dan in kinderopvang is er niet. Dat vindt Roy van Klijnenbreugel. Nadat hij was ingevallen op een baby- en peutergroep wilde hij niet meer anders. Het werken met deze groep kinderen geeft hem veel energie. Dat zit hem vooral in de snelle ontwikkeling die zij doormaken.

Jasper vangt op dat hij mag uitproberen wat hij kan

Dankzij jou Roy

Wie binnen gluurt bij De Teddybeer-locatie KC Tuindorp ziet baby’s lachen. Dreumesen klappen in hun handen en lopen, een beetje wiebelig, achter groepsleider Roy aan. Het is tijd voor peuterdans! "Waar heb je zoveel plezier én word je nog betaald ook? Een betere baan is er niet" lacht Roy.

Van de bso naar de baby- en peutergroep
Van kok naar klassenassistent, van ouderenzorg naar de buitenschoolse opvang (bso) en van de bso naar de baby- en peutergroep. De weg die Roy aflegt is lang. “Toch heb ik het nooit anders gewild. Al mijn ervaring neem ik mee. Ik ben de enige gediplomeerde potjesopwarmer binnen de organisatie. Haha!”

‘Na die ene dag was ik om’
Zeven maanden geleden verschoonde Roy voor het eerst een luier. “Ik heb altijd gezegd: ‘Ik wil graag werken op een kinderdagverblijf, maar niet op een babygroep. Dat is niets voor mij.’ Tot ik een keer moest invallen. Na die ene dag was ik om. Baby’s zijn zo leuk. Ze ontwikkelen zich razendsnel. De ene dag tijgeren ze nog over de grond, de volgende dag staan ze op. Ik krijg daar zoveel energie van.”

‘We hebben meer mannen in kinderopvang nodig’
“Ik ben de enige man op ons kinderdagverblijf. Dat is jammer. We hebben meer mannen nodig in kinderopvang. Ik doe dingen anders dan mijn vrouwelijke collega’s. Op onze groep staat bijvoorbeeld een kast. Die komt ongeveer tot kniehoogte. Jasper* – een van onze dreumesen – vindt het geweldig om op die kast te klimmen. De vrouwen op de groep halen Jasper van die kast af. ‘Dat is gevaarlijk!’, zeggen ze dan. Maar ik, ik ga naast die kast staan. Klaar om hem op te vangen. ‘Klimmen maar, Jasper!’”

Loop een dagje mee
“Twijfel je over een baan in kinderopvang? Ga op onderzoek uit. Kom langs, loop een dagje mee en probeer het uit. Je weet het pas als je het gedaan hebt. Als je leuk werk wilt hebben, kom dan vooral werken in kinderopvang.”

*Vanwege privacyredenen is de naam van het kind in dit verhaal gefingeerd.

Wil je net als Roy ook overstappen naar kinderopvang? Doe de diplomacheck en ontdek jouw mogelijkheden!

Roy van Klijnenbreugel

Kinderopvang Teddybeer- KC Tuindorp
Pedagogisch medewerker baby- en peutergroep
Mbo-opleiding Onderwijsassistent
Werkt 7 maanden in kinderopvang

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

Lorena Torres aan het werk kinderopvang in Maarssen

“Écht iets kunnen betekenen voor een kind. Dat is belangrijk.”

Bouwen aan de toekomst van Nederland én het kind in je zelf terugvinden. Dit maakt het beroep van pedagogisch medewerker voor Lorena Torres zo mooi. Ook is ze blij met de kansen van haar werkgever om haar talenten verder te ontwikkelen en in te zetten voor kinderopvang.

“Ik breng de kinderen kennis over en respect voor de natuur bij. ”

Een baan met impact. Die vond Pepijn Verbrugge bij een bso in de natuur. Hij leert kinderen over de natuur over en er respect voor te hebben. Hij hoopt dat ze zich daardoor tot duurzame wereldburgers ontwikkelen.

“Die dag – dát moment waarop zij zichzelf overwonnen – vergeten die jongens nooit meer.”

Veel verschillende banen heeft ze gehad. Maar werken op een bso in de natuur vindt Marja Kleijn het allerleukst. In de natuur komt het aan op samenwerken en elkaars talenten gebruiken. De groepsdynamiek die dan ontstaat, is volgens Marja nergens mee te vergelijken.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.