Kinderen zijn leuke, kleine mensen waar je een vertrouwensband mee krijgt.

- Rakesh Goelela

Rakesh Goelela had een tussenjaar en ging werken in de bso. Hij vindt het zo leuk dat hij is gebleven. Met de kinderen bouwt hij een vertrouwensband op en hij ziet hun zelfvertrouwen groeien. 

Myron vangt op hoe hij contact met andere kinderen kan maken

Dankzij jou Rakesh

“Na mijn sportopleiding had ik een tussenjaar en dacht: ik doe even een jaartje bso voor ik bedrijfseconomie ga studeren. Tot mijn grote verrassing vind ik het zo leuk, dat ik besloot te blijven. En als ik nu nog een hbo-opleiding ga doen, zal dat eerder pedagogiek zijn.”

Contact maken
“Kinderen zijn leuke, kleine mensen waar je een vertrouwensband mee krijgt. Ik zie hun zelfvertrouwen groeien. Zo kwam de zevenjarige Myron* met tegenzin, omdat hij geen aansluiting vond in de groep. Hij hield van techniek en dingen in elkaar zetten. Terwijl de meeste andere jongens vooral willen voetballen. Mijn collega’s en ik dachten: hoe zorgen we ervoor dat het voor hem ook leuk is? Toen hebben we technisch en constructiemateriaal gekocht. Op een dag zaten we samen oude radio’s uit elkaar te halen. We waren druk bezig en hij genoot zichtbaar! De andere jongens stopten met spelen en kwamen kijken wat we aan het doen waren. Dus ik vroeg: ‘Wil je meedoen?’ En voor ik het wist, zat Myron aan drie jongens uit te leggen hoe het moest. Dat gaf hem een enorme boost.”

Bewegen
“Ik ga vaak met ze sporten. Meestal begin ik gewoon. Dan zeg ik tegen één kind: ‘Zullen we wie scoort is keep doen?’ Als we eenmaal bezig zijn, komt er altijd al snel eentje bij. Dan nog één en nog één. Tot we met zijn tienen zijn. Dan doen we een potje vijf tegen vijf. Als er nog één komt, stap ik eruit en ben ik scheidsrechter.”

Teamwork
“We bedenken de meest fantastische dingen. Vorig jaar hebben we met de kinderen burgers gebakken op een zelfgemaakte barbecue. Ze deden bijna alles zelf: stokken zoeken voor het vuur, burgers maken in de keuken en een constructie bouwen van drie palen, een grilplaat en een rooster. Ze gingen er helemaal in op en werkten samen als een team. ‘Als jij nu alle bladeren van de takken haalt, dan zoek ik er nog een paar.’”

“Ik denk dat werken op een bso voor veel meer mensen iets is. Want het is toch geweldig om te kunnen doen wat je zelf leuk vindt en dat er leuke, kleine mensen zijn die met je mee willen doen?”

*Vanwege privacyredenen is de naam van het kind in dit verhaal gefingeerd.

Wil je ook je verhaal delen? Dat kan! Maak in 3 simpele stappen jouw eigen verhaal en upload een leuke foto van jezelf. Daarna kun je jouw verhaal delen op social media. Wie weet inspireer jij anderen om ook in kinderopvang te komen werken! #1voor1

Rakesh Goelela

Plukkebol kinderopvang
Pedagogisch medewerker bso
Mbo-opleiding Sport en Bewegen
Werkt 8 maanden in kinderopvang

Is werken in kinderopvang ook iets voor jou?

Lees meer verhalen

“Kinderen mogen het zeggen als ze iets niet willen en moeten zich thuis voelen.”

Zelf kiezen wat je wilt doen. Dat mogen de kinderen op de bso van Esther Neijmeijer-Oosterveld. Ze wil de kinderen een onvergetelijke tijd bezorgen. Ook zelf krijgt ze er veel voor terug: een knuffel, een glimlach of een mooie tekening.

“Ik wil dat kinderen zich fijn en veilig voelen.”

Na 19 jaar eruit te zijn geweest, ging Priscilla Verkooijen weer werken op de bso. De werktijden komen haar goed uit. Zo kan ze in de ochtend haar eigen dingen doen. Ze vindt het belangrijk dat kinderen zich fijn en veilig voelen. En dat ze weerbaarder worden.

“Het werken met de kleintjes vind ik het allerleukst. Het geeft mij een goed gevoel dat ik ze kan helpen.”

Werken met de allerkleinsten vindt Chantal de Vos het leukst. Ze zijn afhankelijk en hebben veel zorg nodig. Het geeft haar dan ook een goed gevoel om deze baby’s te helpen. Het meest trots is ze op haar bijdrage aan de ontwikkeling van de baby’s.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.