Kinderen zijn leuke, kleine mensen waar je een vertrouwensband mee krijgt.

- Rakesh Goelela

Rakesh Goelela had een tussenjaar en ging werken in de bso. Hij vindt het zo leuk dat hij is gebleven. Met de kinderen bouwt hij een vertrouwensband op en hij ziet hun zelfvertrouwen groeien. 

Myron vangt op hoe hij contact met andere kinderen kan maken

Dankzij jou Rakesh

“Na mijn sportopleiding had ik een tussenjaar en dacht: ik doe even een jaartje bso voor ik bedrijfseconomie ga studeren. Tot mijn grote verrassing vind ik het zo leuk, dat ik besloot te blijven. En als ik nu nog een hbo-opleiding ga doen, zal dat eerder pedagogiek zijn.”

Contact maken
“Kinderen zijn leuke, kleine mensen waar je een vertrouwensband mee krijgt. Ik zie hun zelfvertrouwen groeien. Zo kwam de zevenjarige Myron* met tegenzin, omdat hij geen aansluiting vond in de groep. Hij hield van techniek en dingen in elkaar zetten. Terwijl de meeste andere jongens vooral willen voetballen. Mijn collega’s en ik dachten: hoe zorgen we ervoor dat het voor hem ook leuk is? Toen hebben we technisch en constructiemateriaal gekocht. Op een dag zaten we samen oude radio’s uit elkaar te halen. We waren druk bezig en hij genoot zichtbaar! De andere jongens stopten met spelen en kwamen kijken wat we aan het doen waren. Dus ik vroeg: ‘Wil je meedoen?’ En voor ik het wist, zat Myron aan drie jongens uit te leggen hoe het moest. Dat gaf hem een enorme boost.”

Bewegen
“Ik ga vaak met ze sporten. Meestal begin ik gewoon. Dan zeg ik tegen één kind: ‘Zullen we wie scoort is keep doen?’ Als we eenmaal bezig zijn, komt er altijd al snel eentje bij. Dan nog één en nog één. Tot we met zijn tienen zijn. Dan doen we een potje vijf tegen vijf. Als er nog één komt, stap ik eruit en ben ik scheidsrechter.”

Teamwork
“We bedenken de meest fantastische dingen. Vorig jaar hebben we met de kinderen burgers gebakken op een zelfgemaakte barbecue. Ze deden bijna alles zelf: stokken zoeken voor het vuur, burgers maken in de keuken en een constructie bouwen van drie palen, een grilplaat en een rooster. Ze gingen er helemaal in op en werkten samen als een team. ‘Als jij nu alle bladeren van de takken haalt, dan zoek ik er nog een paar.’”

“Ik denk dat werken op een bso voor veel meer mensen iets is. Want het is toch geweldig om te kunnen doen wat je zelf leuk vindt en dat er leuke, kleine mensen zijn die met je mee willen doen?”

*Vanwege privacyredenen is de naam van het kind in dit verhaal gefingeerd.

Wil jij net als Rakesh ervaren hoe leuk werken in de bso is? Doe diplomacheck en ontdek de mogelijkheden om aan de slag te gaan.

Rakesh Goelela

Plukkebol kinderopvang
Pedagogisch medewerker bso
Mbo-opleiding Sport en Bewegen
Werkt 8 maanden in kinderopvang

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

“Ik breng de kinderen kennis over en respect voor de natuur bij. ”

Een baan met impact. Die vond Pepijn Verbrugge bij een bso in de natuur. Hij leert kinderen over de natuur over en er respect voor te hebben. Hij hoopt dat ze zich daardoor tot duurzame wereldburgers ontwikkelen.

“De hele dag buiten zijn met een groep kinderen, ik krijg daar zoveel energie van.”

In kinderopvang is hij op zijn best. Nico Bubberman begon jaren terug als pedagogisch medewerker in kinderopvang, werd meubelmaker en keerde weer terug naar kinderopvang. Het liefst is hij de hele dag buiten met een groep kinderen. Daar krijgt hij veel energie van.

“Kinderen die meer begeleiding nodig hebben, dagen mij uit. ”

Kinderen ondersteunen die meer begeleiding nodig hebben. Dat vindt de 18-jarige bol-stagiaire Selina uitdagend aan werken in kinderopvang. Naast haar werk doet ze de mbo-opleiding tot pedagogisch medewerker. Ze wil nog heel lang in kinderopvang werken.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.