Ik wil dat kinderen zich fijn en veilig voelen.

- Priscilla Verkooijen

Na 19 jaar ging Priscilla Verkooijen weer werken op de bso. De werktijden komen haar goed uit. Zo kan ze in de ochtend haar eigen dingen doen. Ze vindt het belangrijk dat kinderen zich fijn en veilig voelen. En dat ze weerbaarder worden.

Tom vangt op dat hij voor zichzelf mag opkomen

Dankzij jou Priscilla

“Ik vind mijn werk zo leuk dat ik er zelfs op mijn vrije dagen mee bezig ben. Daarom grapte mijn leidinggevende: ‘Kijk maar uit, straks word je ingezet als vrijwilliger!’ Als moeder van vijf kinderen ben ik er lang uit geweest om thuis voor de kinderen te zorgen. Ik miste het wel hoor, want je wereld wordt toch kleiner. Dus toen een oud-collega zei: ‘Ze staan te springen om medewerkers, ben ik weer begonnen op de bso. En daar heb ik echt geen spijt van. De werktijden zijn fijn, ik kan ‘s ochtends mijn eigen dingen doen.”

Touwtjespringen
“We zitten in het centrum van Zaandam, dus de kinderen hier spelen niet veel buiten. Ze vragen vaak als ze binnenkomen: ‘Mag ik op de PlayStation?’ Een paar weken geleden heb ik het touwtjespringen geïntroduceerd. Ze wisten niet wat het was en lagen helemaal in een deuk toen ik voordeed hoe het moest. Demi *van vijf riep na vier keer springen: ‘Ik kan niet meer.’ Dat is toch niet goed voor een kind van haar leeftijd? Zelf was ik trouwens ook kapot, want ik ben de jongste niet meer. Nu doen ze het constant en worden ze er beter in. Ze vinden het zo leuk dat ouders zeggen: ‘Nou Priscilla, je hebt wel wat aangericht. Ze willen thuis ook alleen nog maar touwtjespringen.’”

Voor jezelf opkomen
“Ik vind alle kinderen geweldig, maar met de tienjarige Tom* had ik een speciale band. Wij begrepen elkaar goed. Hij was heel gevoelig voor sfeer en wilde altijd de lieve vrede bewaren. Hij had een vriend waarmee hij vaak ruzie had. En dat liep dan flink uit de hand. Ook al kreeg Tom steeds klappen, hij hield zijn mond en bleef maar lief. Op school gebeurde hetzelfde. Door onze band, durfde hij er wel met mij over te praten. Hij zei: ‘Ik wil niet klikken!’ Ik zei dat het goed is dat hij zijn vriend niet wilde verraden, maar dat hij wel voor zichzelf op mag komen. En drukte hem op het hart om het toch te zeggen als het weer gebeurde. Na een aantal gesprekken was het opgelost. Nu zijn ze weer de dikste vrienden.”

“Ik wil dat kinderen zich fijn en veilig voelen. Als ik ze eerst hoor zeggen tegen papa: ‘Ik wil niet, kom je me vroeg halen?’ En hoor bij het ophalen: ‘Nee, ik wil niet naar huis!’ Dan denk ik: ik doe het goed.”

*Vanwege privacyredenen zijn de namen van de kinderen in dit verhaal gefingeerd.

Verlang jij net als Priscilla ook weleens terug naar het werken in de bso? Ze staan te springen om mensen zoals jij! Doe de diplomacheck en ontdek hoe jij weer aan de slag kan.

Priscilla Verkooijen

TintelTuin
Pedagogisch medewerker bso
MDGO Agogisch Werk
Werkt 17 jaar in kinderopvang

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

Lorena Torres aan het werk kinderopvang in Maarssen

“Écht iets kunnen betekenen voor een kind. Dat is belangrijk.”

Bouwen aan de toekomst van Nederland én het kind in je zelf terugvinden. Dit maakt het beroep van pedagogisch medewerker voor Lorena Torres zo mooi. Ook is ze blij met de kansen van haar werkgever om haar talenten verder te ontwikkelen en in te zetten voor kinderopvang.

“Onze kinderen hebben veel meegemaakt. Hier kunnen ze spelen en weer even kind zijn.”

Annelies Vallentgoed is pedagogisch medewerker bij een vrouwenopvang. Hier kunnen moeders en hun kinderen op adem komen. Vaak hebben zij al veel meegemaakt. Een veilige plek is dan extra belangrijk. Net als kind kunnen zijn.

“Ik breng de kinderen kennis over en respect voor de natuur bij. ”

Een baan met impact. Die vond Pepijn Verbrugge bij een bso in de natuur. Hij leert kinderen over de natuur over en er respect voor te hebben. Hij hoopt dat ze zich daardoor tot duurzame wereldburgers ontwikkelen.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.