Ik kan mijn werk in kinderopvang goed combineren met mijn studie.

- Maartje Holdijk

Ze begon als vakantiekracht in de invalpool en heeft het zo naar haar zin dat ze is gebleven in kinderopvang. Maartje Holdijk vindt haar werk uitdagend, houdt zich bezig met de ontwikkeling van kinderen en heeft veel doorgroeimogelijkheden. Ook kan zij haar werk goed met haar studie combineren.

Kies ook voor een baan in kinderopvang!
Bekijk vacatures in jouw regio.

“Naast mijn studie pedagogiek werkte ik in de supermarkt. In die tijd vroeg een oud-klasgenoot aan me: ‘Is invalwerk in kinderopvang niet iets voor jou?’ Omdat ik daar twee keer zoveel uren kon maken voor twee keer zoveel geld, heb ik gesolliciteerd. Heel spannend. Want ik had wel een diploma als onderwijsassistent, maar nog geen enkele werkervaring. Vanwege mijn enorme enthousiasme zeiden ze bij Bink: ‘Kom maar bij onze invalpool, wij gaan je begeleiden.’”

Werken en leren goed te combineren
“Die eerste zomer heb ik op allerlei groepen gewerkt. Zo leerde ik stapje voor stapje steeds meer. Ik dacht meteen: wow, dit is wel écht een baan! Maar dan zo leuk dat het niet eens voelt als werk waarmee ik mijn geld verdien. Ik zit er nu alweer drie jaar. Ik heb een nulurencontract, dus kan het goed combineren met mijn studie. In sommige periodes en de vakanties werk ik extra uren en in andere periodes werk ik juist minder.”

Veel doorgroeimogelijkheden
“Ik begon mijn studie met het idee: ik ga in de gehandicaptensector werken. Maar ik heb het zo naar mijn zin dat ik heb besloten: ik blijf in kinderopvang. Er zijn veel doorgroeimogelijkheden. Volgende week heb ik een sollicitatiegesprek voor de functie van senior pedagogisch medewerker. Als ik word aangenomen, ga ik pedagogisch medewerkers begeleiden en meer beleidsmatige taken doen. Daarna kan ik doorgroeien tot pedagogisch coach.”

Uitdagend werk
“Veel van mijn medestudenten lopen stage in de psychiatrie of jeugdzorg. Zij zeiden in het begin: ‘Kinderopvang, dat lijkt me te makkelijk.’ Maar hoe vaker we het erover hebben, hoe vaker zij zeggen: ‘Oh, het is veel uitdagender dan ik dacht.’ In principe komen allerlei kinderen naar de opvang. Maar omdat het niet alleen maar complex is, kun je je ook richten op de verdere ontwikkeling. En het is een hele positieve sector.”

“Ik zou tegen iedereen – die een sociale opleiding doet – willen zeggen: ‘Kijk of je naast je opleiding alvast kunt werken in kinderopvang. Het is hartstikke leuk en die werkervaring geeft je straks ook meteen een voorsprong bij het solliciteren.”

Volg jij een sociale opleiding en wil je net als Maartje alvast praktijk- en werkervaring opdoen? Ontdek de mogelijkheden voor een bijbaan hier.

Maartje Holdijk

Bink kinderopvang
Pedagogisch medewerker
Mbo-opleiding onderwijsassistent; nu: hbo-opleiding pedagogiek
Begon als vakantiekracht en werkt nu 3 jaar in kinderopvang (bijbaan)
Ook werken in kinderopvang?
Bekijk vacatures in jouw regio

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

Lorena Torres aan het werk kinderopvang in Maarssen

“Écht iets kunnen betekenen voor een kind. Dat is belangrijk.”

Bouwen aan de toekomst van Nederland én het kind in je zelf terugvinden. Dit maakt het beroep van pedagogisch medewerker voor Lorena Torres zo mooi. Ook is ze blij met de kansen van haar werkgever om haar talenten verder te ontwikkelen en in te zetten voor kinderopvang.

“Onze kinderen hebben veel meegemaakt. Hier kunnen ze spelen en weer even kind zijn.”

Annelies Vallentgoed is pedagogisch medewerker bij een vrouwenopvang. Hier kunnen moeders en hun kinderen op adem komen. Vaak hebben zij al veel meegemaakt. Een veilige plek is dan extra belangrijk. Net als kind kunnen zijn.

“Ik breng de kinderen kennis over en respect voor de natuur bij. ”

Een baan met impact. Die vond Pepijn Verbrugge bij een bso in de natuur. Hij leert kinderen over de natuur over en er respect voor te hebben. Hij hoopt dat ze zich daardoor tot duurzame wereldburgers ontwikkelen.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.