Écht iets kunnen betekenen voor een kind. Dat is belangrijk.

- Lorena Torres

Bouwen aan de toekomst van Nederland én het kind in je zelf terugvinden. Dit maakt het beroep van pedagogisch medewerker voor Lorena Torres zo mooi. Ook is ze blij met de kansen van haar werkgever om haar talenten verder te ontwikkelen en in te zetten voor kinderopvang.

Kies ook voor een baan in kinderopvang!
Bekijk vacatures in jouw regio.

Floortje vangt op dat ze gesteund wordt.

Dankzij jou Lorena

“Baby’s knuffelen en kleurplaten inkleuren? Dat doe ik graag, maar het werk van een pedagogisch medewerker gaat verder. Het is ook veiligheid bieden en de emotionele ontwikkeling ondersteunen. Wij bouwen aan de toekomst van Nederland.”

Van hulpverlening naar opvang
Voordat ze overstapte naar kinderopvang werkte Lorena als woonbegeleider. Het viel haar dan ook snel op dat Floortje* (9) niet goed in haar vel zat. “Ze huilde snel en vertelde vaak dat ze niet lekker was. Ze bleef zitten en was daar heel verdrietig over.” Lorena praat met de moeder. Daarna stappen ze samen naar de leerkracht. Lorena: “Floortje en haar ouders krijgen nu begeleiding. Ik zie haar opbloeien. Ze is weer vrolijk en voelt zich fijn. Écht iets kunnen betekenen voor een kind. Dat is belangrijk.”

Samenwerken met ouders
Lorena zoekt altijd contact met ouders: “Er zijn kinderen die drie of vier keer per week naar onze bso komen, dan is contact met ouders belangrijk. Maar door alle lockdowns lijken ouders nu verlegen om binnen te stappen. Vorige week organiseerde ik daarom het project Taart!. Samen met de kinderen bakte en versierde ik een drielagentaart. De ouders kwamen langs om te proeven. En de bingo die wij eerder organiseerden werd door ouders ook druk bezocht.”

Kansen krijgen
Talentontwikkeling. Dat trok Lorena aan in haar werkgever, Eigen & Wijzer. Lorena: “Hoe kun je weten of je ergens goed in bent als je het nog nooit gedaan hebt? Dan moet je kansen krijgen. En die zijn er. Voor de kinderen zijn dat workshops zoals koken en aikido, voor ons zijn het opleidingen. Bijvoorbeeld een opleiding tot coach of aandachtsfunctionaris.”

Boodschap aan twijfelaars
Lorena heeft een boodschap aan iedere student of zij-instromer die twijfelt over een baan in de kinderopvang: “Dit werk is goud! Je doet mee aan apenkooien, kleuren en tikkertje. Het kind in jezelf komt terug. Dat is geweldig. Je verzorgt, stimuleert en haalt drempels weg zodat kinderen groeien. Dit is zo’n mooi beroep.”

*Vanwege privacyredenen zijn de namen van de kinderen in dit verhaal gefingeerd.

Wil jij het net als Lorena kinderen helpen groeien? Bekijk dan of werken in kinderopvang ook iets voor jou is en doe de test!
Lorena Torres aan het werk kinderopvang in Maarssen

Lorena Torres

Eigen & Wijzer, bso De Klaroen
Pedagogisch medewerker
Mbo-opleiding Pedagogisch medewerker
Werkt vijf jaar in kinderopvang
Ook werken in kinderopvang?
Bekijk vacatures in jouw regio

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

“Onze kinderen hebben veel meegemaakt. Hier kunnen ze spelen en weer even kind zijn.”

Annelies Vallentgoed is pedagogisch medewerker bij een vrouwenopvang. Hier kunnen moeders en hun kinderen op adem komen. Vaak hebben zij al veel meegemaakt. Een veilige plek is dan extra belangrijk. Net als kind kunnen zijn.

“Ik breng de kinderen kennis over en respect voor de natuur bij. ”

Een baan met impact. Die vond Pepijn Verbrugge bij een bso in de natuur. Hij leert kinderen over de natuur over en er respect voor te hebben. Hij hoopt dat ze zich daardoor tot duurzame wereldburgers ontwikkelen.

“Die dag – dát moment waarop zij zichzelf overwonnen – vergeten die jongens nooit meer.”

Veel verschillende banen heeft ze gehad. Maar werken op een bso in de natuur vindt Marja Kleijn het allerleukst. In de natuur komt het aan op samenwerken en elkaars talenten gebruiken. De groepsdynamiek die dan ontstaat, is volgens Marja nergens mee te vergelijken.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.