Écht iets kunnen betekenen voor een kind. Dat is belangrijk.

- Lorena Torres

Bouwen aan de toekomst van Nederland én het kind in je zelf terugvinden. Dit maakt het beroep van pedagogisch medewerker voor Lorena Torres zo mooi. Ook is ze blij met de kansen van haar werkgever om haar talenten verder te ontwikkelen en in te zetten voor kinderopvang.

Kies ook voor een baan in kinderopvang!
Bekijk vacatures in jouw regio.

Floortje vangt op dat ze gesteund wordt.

Dankzij jou Lorena

“Baby’s knuffelen en kleurplaten inkleuren? Dat doe ik graag, maar het werk van een pedagogisch medewerker gaat verder. Het is ook veiligheid bieden en de emotionele ontwikkeling ondersteunen. Wij bouwen aan de toekomst van Nederland.”

Van hulpverlening naar opvang
Voordat ze overstapte naar kinderopvang werkte Lorena als woonbegeleider. Het viel haar dan ook snel op dat Floortje* (9) niet goed in haar vel zat. “Ze huilde snel en vertelde vaak dat ze niet lekker was. Ze bleef zitten en was daar heel verdrietig over.” Lorena praat met de moeder. Daarna stappen ze samen naar de leerkracht. Lorena: “Floortje en haar ouders krijgen nu begeleiding. Ik zie haar opbloeien. Ze is weer vrolijk en voelt zich fijn. Écht iets kunnen betekenen voor een kind. Dat is belangrijk.”

Samenwerken met ouders
Lorena zoekt altijd contact met ouders: “Er zijn kinderen die drie of vier keer per week naar onze bso komen, dan is contact met ouders belangrijk. Maar door alle lockdowns lijken ouders nu verlegen om binnen te stappen. Vorige week organiseerde ik daarom het project Taart!. Samen met de kinderen bakte en versierde ik een drielagentaart. De ouders kwamen langs om te proeven. En de bingo die wij eerder organiseerden werd door ouders ook druk bezocht.”

Kansen krijgen
Talentontwikkeling. Dat trok Lorena aan in haar werkgever, Eigen & Wijzer. Lorena: “Hoe kun je weten of je ergens goed in bent als je het nog nooit gedaan hebt? Dan moet je kansen krijgen. En die zijn er. Voor de kinderen zijn dat workshops zoals koken en aikido, voor ons zijn het opleidingen. Bijvoorbeeld een opleiding tot coach of aandachtsfunctionaris.”

Boodschap aan twijfelaars
Lorena heeft een boodschap aan iedere student of zij-instromer die twijfelt over een baan in de kinderopvang: “Dit werk is goud! Je doet mee aan apenkooien, kleuren en tikkertje. Het kind in jezelf komt terug. Dat is geweldig. Je verzorgt, stimuleert en haalt drempels weg zodat kinderen groeien. Dit is zo’n mooi beroep.”

*Vanwege privacyredenen zijn de namen van de kinderen in dit verhaal gefingeerd.

Wil jij net als Lorena kinderen helpen groeien? Bekijk dan of werken in kinderopvang ook iets voor jou is en doe de test!
Lorena Torres aan het werk kinderopvang in Maarssen

Lorena Torres

Eigen & Wijzer, bso De Klaroen
Pedagogisch medewerker
Mbo-opleiding Pedagogisch medewerker
Werkt vijf jaar in kinderopvang
Ook werken in kinderopvang?
Bekijk vacatures in jouw regio

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

Wessel van Duin

“Jezelf blijven. Er komt vanzelf een organisatie die het met jou aandurft.”

Wessel solliciteerde naar een baan in kinderopvang. Dat viel tegen. Een tiental sollicitaties en afwijzingen verder vroeg Wessel advies aan zijn moeder, oud-directrice van een kinderdagverblijf.
Jamie Lebbink

“Ik vroeg mij af: hoe kan ik schermpjes en buiten spelen combineren?”

Op je 45ste een carrièreswitch maken? Jamie Lebbink deed het. Sinds tien maanden werkt hij op een bso. Zijn ervaring als boswachter neemt hij als mee.
Rick Boetekees aan het werk op een bso

“Ik doe dingen anders. Dat valt op als je altijd juffen hebt gehad.”

Vraag ‘m hoe leuk zijn baan is en Rick Boetekees blijft praten. De oud-magazijnmedewerker werkt sinds twee jaar op een buitenschoolse opvang (bso). Drie weken geleden rondde hij zijn opleiding tot pedagogisch medewerker af. Rick ziet zichzelf oud worden in kinderopvang.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.