Als ik door de gang loop en de kinderen mijn naam hoor roepen, dan ben ik zó blij.

- Laura Wagner

De leukste baan die er is, dat vindt de 20-jarige bol-stagiaire Laura Wagner van haar werk in kinderopvang. Ze combineert werken met de mbo-opleiding tot pedagogisch medewerker. Tijdens haar opleiding leert ze observeren: kijken wat het kind echt doet en nodig heeft.

Kies ook voor een baan in kinderopvang!
Bekijk vacatures in jouw regio.

Ellar werkt aan zijn motoriek en vangt tips op voor in het verkeer

Dankzij jou Laura

“Ik vind het heel belangrijk dat de kinderen klaar zijn voor de basisschool. Zelf naar de wc gaan, je jas aantrekken en schoenen aandoen horen daarbij. Het duurt zo lang voordat je met een groep peuters buiten staat. Zoveel tijd heeft een schooljuf toch niet?! Ik help de juffen en meesters graag door het de kinderen al jong aan te leren.”

Ontwikkeling stimuleren
“Ik verzin graag activiteiten die de ontwikkeling van kinderen stimuleert. Zo heb ik onlangs met Ellar* twee leuke opdrachten gedaan. Ik heb met hem een stopbord gemaakt. Ik liet hem vakjes uitknippen en deze opplakken. Dat stimuleerde zijn fijne motoriek. Daarna zijn we, als oefening voor zijn grove motoriek, met een groepje buiten gaan fietsen. Op het schoolplein tekende ik een weg waar ze overheen reden. Onderweg lieten ze elkaar stoppen bij het bord. Verkeersles en een oefening in fijne en grove motoriek in één ochtend. Harstikke leuk toch?”

Observaties: wat doet het kind en wat heeft het nodig?
“Ik loop stage, daar horen praktijkopdrachten bij. Ik organiseer binnenkort een themabijeenkomst over kindermishandeling. Gelukkig heb ik hier zelf nog geen ervaring mee. Ik heb een dobbelsteen gemaakt. Daar staan de verschillende vormen van mishandeling – lichamelijk, seksueel en verbaal –op. Wanneer je met de dobbelsteen hebt gegooid, geef ik uitleg over die specifieke vorm. Tijdens mijn opleiding heb ik ook leren observeren. Bij een observatie moet je jouw mening weglaten. Opschrijven dat een kind blij is, dat mag niet. Dat is een mening. Ik vond dat heel moeilijk, maar het gaat mij steeds beter af. Die observaties zijn belangrijk: je kijkt echt wat het kind doet en wat het nodig heeft.”

“Een opleiding en werken in kinderopvang is harstikke leuk. Ik maak mij geen zorgen voor later, er is werk genoeg.”

*Vanwege privacyredenen is de naam van het kind in dit verhaal gefingeerd.

Wil je net als Laura jouw opleiding ook combineren met werken in kinderopvang? Ontdek de mogelijkheden voor een bijbaan hier.

Laura Wagner

Kinderdagverblijf De Bereboot
Derdejaarsstudente
Mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker
Ook werken in kinderopvang?
Bekijk vacatures in jouw regio

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

Wessel van Duin

“Jezelf blijven. Er komt vanzelf een organisatie die het met jou aandurft.”

Wessel solliciteerde naar een baan in kinderopvang. Dat viel tegen. Een tiental sollicitaties en afwijzingen verder vroeg Wessel advies aan zijn moeder, oud-directrice van een kinderdagverblijf.
Jamie Lebbink

“Ik vroeg mij af: hoe kan ik schermpjes en buiten spelen combineren?”

Op je 45ste een carrièreswitch maken? Jamie Lebbink deed het. Sinds tien maanden werkt hij op een bso. Zijn ervaring als boswachter neemt hij als mee.
Rick Boetekees aan het werk op een bso

“Ik doe dingen anders. Dat valt op als je altijd juffen hebt gehad.”

Vraag ‘m hoe leuk zijn baan is en Rick Boetekees blijft praten. De oud-magazijnmedewerker werkt sinds twee jaar op een buitenschoolse opvang (bso). Drie weken geleden rondde hij zijn opleiding tot pedagogisch medewerker af. Rick ziet zichzelf oud worden in kinderopvang.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.