Soms kun je voor een kind écht het verschil maken.

- Larissa Brouwer

Invalwerk is afwisselend. Dat vindt flexwerker Larissa Brouwer. Met de grote kinderen knutselt en voetbalt ze en met de kleintjes knuffelt ze. Ook is haar flexwerk goed te combineren met haar studie ‘Creative Business’. Werken in kinderopvang is volgens haar het meest dankbare werk dat er is.

Lars vangt op dat hij zich kan beheersen

Dankzij jou Larissa

“’Hé kijk, dat is mijn lievelingsjuf!’, hoorde ik Max* in Karims* oor fluisteren. En ik dacht echt dat ze me vergeten zouden zijn, want ik was al een half jaar niet meer op de groep geweest. Zo grappig hoe snel kinderen aan je wennen. Na anderhalf uur ben je hun lieveling en vliegen ze om je nek als je de volgende keer weer komt.”

Flexmedewerker
“Na mijn studie voor onderwijsassistent wilde ik snel aan de slag, maar in het onderwijs zag ik alleen banen voor een paar uur per week. Zo ben ik in kinderopvang terechtgekomen. Nu studeer ik ‘Creative Business’ en werk ik als flexmedewerker.”

Invalwerk is afwisselend
“Invalwerk past goed bij mij. De afwisseling is leuk: met de grote kinderen kan ik knutselen en voetballen en met de kleintjes lekker knuffelen. En alle eerste keren zijn zo bijzonder: die eerste voorzichtige stapjes, de eerste woordjes en die koppies als ze voor de eerste keer fruit proeven. En ik leer veel van de vaste pedagogisch medewerkers. Zij hebben allemaal hun eigen specialiteit.”

Het verschil maken voor een kind
“Soms kun je voor een kind écht het verschil maken. De twaalfjarige Lars* had het moeilijk. Hij had veel woede in zich en wilde niet op de bso zijn. Zodra hij de kans kreeg, klom hij via de grote schuiframen naar buiten. En als hij iets niet wilde, gaf hij de pedagogisch medewerker een duw of begon te schoppen. Maar om de een of andere reden voelde hij zich thuis bij mij. Ik ging altijd met hem voetballen en als er iets was, kwam hij naar me toe."

“Op een dag, toen zijn moeder hem kwam halen om naar de tandarts te gaan, hoorde ik hem tot mijn stomme verbazing zeggen: ‘Mag ik straks wel terug om met de juf te voetballen?’ Het ging steeds beter met hem. Zo graag als hij wilde weglopen aan het begin, zo graag wilde hij op de bso blijven toen hij naar de middelbare school ging. Dat maakte me wel trots.”

“Ik vind dit echt het meest dankbare werk dat er is. Want hoe mooi is het dat jij de dag van een kind kunt maken?”

*Vanwege privacyredenen zijn de namen van de kinderen in dit verhaal gefingeerd.

Wil je ook overstappen naar kinderopvang? Zo doe je dat.

Wil je ook je verhaal delen? Dat kan! Maak in 3 simpele stappen jouw eigen verhaal en upload een leuke foto van jezelf. Daarna kun je jouw verhaal delen op social media. Wie weet inspireer jij anderen om ook in kinderopvang te komen werken! #1voor1

Larissa Brouwer

Quadrant Kindercentra
Flexmedewerker kinderopvang, peuterspeelzaal en bso
Mbo-opleiding Onderwijsassistent
Werkt 3,5 jaar in kinderopvang

Is werken in kinderopvang ook iets voor jou?

Lees meer verhalen

“Hoe kun je de dag nu beter beginnen dan met zo’n heerlijke groepsknuffel?”

Hameren op regels dat werkt volgens Lotte Visser niet. In plaats van zeggen wat niet mag, kun je beter zeggen wat je wel wilt zien. Daarnaast ziet ze dat kinderen niet alleen van haar leren, maar ook van elkaar. Daar geniet ze iedere dag van.

“Het is niet belangrijk dat het mooi wordt, het gaat om het ontdekken van materialen.”

Kinderen die hun eigen creativiteit ontwikkelen. Dat ziet Esther Timmerman het liefst. Ze heeft een kast vol materialen waarmee de kinderen aan de slag gaan. Dat is goed voor hun ontwikkeling, fantasie en zelfstandigheid.

“Als kinderen stout zijn, is dat een teken dat ze zich veilig voelen.”

Kinderen die extra hulp nodig hebben om straks naar de basisschool te kunnen gaan. Met die kinderen werkt Angelique van Geest. Ze volgt hun ontwikkeling en pakt dingen aan die moeilijk zijn voor de kinderen. Samen met ouders.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.