Soms kun je voor een kind écht het verschil maken.

- Larissa Brouwer

Invalwerk is afwisselend. Dat vindt flexwerker Larissa Brouwer. Met de grote kinderen knutselt en voetbalt ze en met de kleintjes knuffelt ze. Ook is haar flexwerk goed te combineren met haar studie ‘Creative Business’. Werken in kinderopvang is volgens haar het meest dankbare werk dat er is.

Lars vangt op dat hij zich kan beheersen

Dankzij jou Larissa

“’Hé kijk, dat is mijn lievelingsjuf!’, hoorde ik Max* in Karims* oor fluisteren. En ik dacht echt dat ze me vergeten zouden zijn, want ik was al een half jaar niet meer op de groep geweest. Zo grappig hoe snel kinderen aan je wennen. Na anderhalf uur ben je hun lieveling en vliegen ze om je nek als je de volgende keer weer komt.”

Flexmedewerker
“Na mijn studie voor onderwijsassistent wilde ik snel aan de slag, maar in het onderwijs zag ik alleen banen voor een paar uur per week. Zo ben ik in kinderopvang terechtgekomen. Nu studeer ik ‘Creative Business’ en werk ik als flexmedewerker.”

Invalwerk is afwisselend
“Invalwerk past goed bij mij. De afwisseling is leuk: met de grote kinderen kan ik knutselen en voetballen en met de kleintjes lekker knuffelen. En alle eerste keren zijn zo bijzonder: die eerste voorzichtige stapjes, de eerste woordjes en die koppies als ze voor de eerste keer fruit proeven. En ik leer veel van de vaste pedagogisch medewerkers. Zij hebben allemaal hun eigen specialiteit.”

Het verschil maken voor een kind
“Soms kun je voor een kind écht het verschil maken. De twaalfjarige Lars* had het moeilijk. Hij had veel woede in zich en wilde niet op de bso zijn. Zodra hij de kans kreeg, klom hij via de grote schuiframen naar buiten. En als hij iets niet wilde, gaf hij de pedagogisch medewerker een duw of begon te schoppen. Maar om de een of andere reden voelde hij zich thuis bij mij. Ik ging altijd met hem voetballen en als er iets was, kwam hij naar me toe."

“Op een dag, toen zijn moeder hem kwam halen om naar de tandarts te gaan, hoorde ik hem tot mijn stomme verbazing zeggen: ‘Mag ik straks wel terug om met de juf te voetballen?’ Het ging steeds beter met hem. Zo graag als hij wilde weglopen aan het begin, zo graag wilde hij op de bso blijven toen hij naar de middelbare school ging. Dat maakte me wel trots.”

“Ik vind dit echt het meest dankbare werk dat er is. Want hoe mooi is het dat jij de dag van een kind kunt maken?”

*Vanwege privacyredenen zijn de namen van de kinderen in dit verhaal gefingeerd.

Krijg jij net als Larissa ook energie van een afwisselende baan waarin jij het verschil kan maken voor kinderen? Dan is werken in kinderopvang vast iets voor jou. Direct aan de slag? Ontdek de mogelijkheden van werken en leren tegelijkertijd!

Larissa Brouwer

Quadrant Kindercentra
Flexmedewerker kinderopvang, peuterspeelzaal en bso
Mbo-opleiding Onderwijsassistent
Werkt 3,5 jaar in kinderopvang

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

“Ik breng de kinderen kennis over en respect voor de natuur bij. ”

Een baan met impact. Die vond Pepijn Verbrugge bij een bso in de natuur. Hij leert kinderen over de natuur over en er respect voor te hebben. Hij hoopt dat ze zich daardoor tot duurzame wereldburgers ontwikkelen.

“De hele dag buiten zijn met een groep kinderen, ik krijg daar zoveel energie van.”

In kinderopvang is hij op zijn best. Nico Bubberman begon jaren terug als pedagogisch medewerker in kinderopvang, werd meubelmaker en keerde weer terug naar kinderopvang. Het liefst is hij de hele dag buiten met een groep kinderen. Daar krijgt hij veel energie van.

“Kinderen die meer begeleiding nodig hebben, dagen mij uit. ”

Kinderen ondersteunen die meer begeleiding nodig hebben. Dat vindt de 18-jarige bol-stagiaire Selina uitdagend aan werken in kinderopvang. Naast haar werk doet ze de mbo-opleiding tot pedagogisch medewerker. Ze wil nog heel lang in kinderopvang werken.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.