Soms kun je voor een kind écht het verschil maken.

- Larissa Brouwer

Invalwerk is afwisselend. Dat vindt flexwerker Larissa Brouwer. Met de grote kinderen knutselt en voetbalt ze en met de kleintjes knuffelt ze. Ook is haar flexwerk goed te combineren met haar studie ‘Creative Business’. Werken in kinderopvang is volgens haar het meest dankbare werk dat er is.

Kies ook voor een baan in kinderopvang!
Bekijk vacatures in jouw regio.

Lars vangt op dat hij zich kan beheersen

Dankzij jou Larissa

“’Hé kijk, dat is mijn lievelingsjuf!’, hoorde ik Max* in Karims* oor fluisteren. En ik dacht echt dat ze me vergeten zouden zijn, want ik was al een half jaar niet meer op de groep geweest. Zo grappig hoe snel kinderen aan je wennen. Na anderhalf uur ben je hun lieveling en vliegen ze om je nek als je de volgende keer weer komt.”

Flexmedewerker
“Na mijn studie voor onderwijsassistent wilde ik snel aan de slag, maar in het onderwijs zag ik alleen banen voor een paar uur per week. Zo ben ik in kinderopvang terechtgekomen. Nu studeer ik ‘Creative Business’ en werk ik als flexmedewerker.”

Invalwerk is afwisselend
“Invalwerk past goed bij mij. De afwisseling is leuk: met de grote kinderen kan ik knutselen en voetballen en met de kleintjes lekker knuffelen. En alle eerste keren zijn zo bijzonder: die eerste voorzichtige stapjes, de eerste woordjes en die koppies als ze voor de eerste keer fruit proeven. En ik leer veel van de vaste pedagogisch medewerkers. Zij hebben allemaal hun eigen specialiteit.”

Het verschil maken voor een kind
“Soms kun je voor een kind écht het verschil maken. De twaalfjarige Lars* had het moeilijk. Hij had veel woede in zich en wilde niet op de bso zijn. Zodra hij de kans kreeg, klom hij via de grote schuiframen naar buiten. En als hij iets niet wilde, gaf hij de pedagogisch medewerker een duw of begon te schoppen. Maar om de een of andere reden voelde hij zich thuis bij mij. Ik ging altijd met hem voetballen en als er iets was, kwam hij naar me toe."

“Op een dag, toen zijn moeder hem kwam halen om naar de tandarts te gaan, hoorde ik hem tot mijn stomme verbazing zeggen: ‘Mag ik straks wel terug om met de juf te voetballen?’ Het ging steeds beter met hem. Zo graag als hij wilde weglopen aan het begin, zo graag wilde hij op de bso blijven toen hij naar de middelbare school ging. Dat maakte me wel trots.”

“Ik vind dit echt het meest dankbare werk dat er is. Want hoe mooi is het dat jij de dag van een kind kunt maken?”

*Vanwege privacyredenen zijn de namen van de kinderen in dit verhaal gefingeerd.

Krijg jij net als Larissa ook energie van een afwisselende baan waarin jij het verschil kan maken voor kinderen? Dan is werken in kinderopvang vast iets voor jou. Direct aan de slag? Ontdek de mogelijkheden van werken en leren tegelijkertijd!

Larissa Brouwer

Quadrant Kindercentra
Flexmedewerker kinderopvang, peuterspeelzaal en bso
Mbo-opleiding Onderwijsassistent
Werkt 3,5 jaar in kinderopvang
Ook werken in kinderopvang?
Bekijk vacatures in jouw regio

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

Wessel van Duin

“Jezelf blijven. Er komt vanzelf een organisatie die het met jou aandurft.”

Wessel solliciteerde naar een baan in kinderopvang. Dat viel tegen. Een tiental sollicitaties en afwijzingen verder vroeg Wessel advies aan zijn moeder, oud-directrice van een kinderdagverblijf.
Jamie Lebbink

“Ik vroeg mij af: hoe kan ik schermpjes en buiten spelen combineren?”

Op je 45ste een carrièreswitch maken? Jamie Lebbink deed het. Sinds tien maanden werkt hij op een bso. Zijn ervaring als boswachter neemt hij als mee.
Rick Boetekees aan het werk op een bso

“Ik doe dingen anders. Dat valt op als je altijd juffen hebt gehad.”

Vraag ‘m hoe leuk zijn baan is en Rick Boetekees blijft praten. De oud-magazijnmedewerker werkt sinds twee jaar op een buitenschoolse opvang (bso). Drie weken geleden rondde hij zijn opleiding tot pedagogisch medewerker af. Rick ziet zichzelf oud worden in kinderopvang.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.