Prachtig, die opgetogen koppies op het moment dat ze mij in het vizier kregen: ‘We hebben hem gevonden!’

- Kevin den Otter

Kevin den Otter is techniekdocent en pedagogisch medewerker in de buitenschoolse opvang. Hij vindt dat kinderen dingen moeten meemaken om hun wereld te verbreden. Daarom bedenkt hij van alles en trekt graag alle registers open.

Arno vangt op hoe de wereld werkt

Dankzij jou Kevin

“Op het moment dat ik mijn hbo-opleiding Sportmarketing en Management had afgerond, zag ik mezelf niet helemaal op kantoor zitten. Oké, dacht ik. En nu? Toen herinnerde ik me dat ik vroeger dacht: als ik later groot ben, ga ik kinderen helpen bij hun ontwikkeling. Dus ging ik naar de pabo. Maar hierna kwam ik er al snel achter dat ik mezelf ook niet iedere dag voor de klas zie staan. Toen een familielid vertelde dat ze iemand zochten voor een combinatiefunctie voor het basisonderwijs en de kinderopvang, voelde ik meteen: dat is het! Nu sta ik een deel van de tijd voor de klas als een soort rondreizende techniekdocent en de rest van de tijd ben ik pedagogisch medewerker met coördinerende taken in de buitenschoolse opvang. Zo komt die managementopleiding toch nog van pas.”

‘We hebben hem gevonden!’
“Kinderen moeten dingen meemaken om hun wereld te verbreden. Daarom bedenk ik van alles en trek ik graag alle registers open. Mijn werkgever geeft mij de ruimte om het ook daadwerkelijk te doen. Een van de activiteiten die ik me nog goed herinner, is een soort 007-missie voor oudere kinderen in de zomervakantie. Een speurtocht door de omgeving – waar groepjes kinderen onder begeleiding, gewapend met coördinaten en aanwijzingen – de verdwenen meester Max moesten zoeken. Hij had zich verstopt op een eilandje in de Loosdrechtse Plassen. Ik zat in een bootje vlak bij de wal en stuurde aanwijzingen naar de teams via WhatsApp. Op een gegeven moment zag ik een voor een de groepjes kinderen op me aflopen. Prachtig, die opgetogen koppies op het moment dat ze mij in het vizier kregen: ‘We hebben hem gevonden!’ Toen ik ook nog vroeg: ‘Moeten jullie naar de overkant?’, konden ze hun lol helemaal niet op. ‘Mogen we écht met de boot, meester?’ ‘Jazeker, trek je reddingsvest maar aan!’ Fantastisch om te doen, maar heel intensief. Net zoals een bso-kamp dat ik jaarlijks organiseer. Daarna lig ik er wel twee dagen af hoor!”

Mooie momenten
“Het hoeft niet altijd druk en avontuurlijk. Vorige week gaf ik een workshop mozaïeken aan een groepje meiden van zes tot en met twaalf jaar. Lekker muziekje op, bakje thee erbij. En al snel zitten ze te knutselen en op vriendschappelijke toon te kletsen. Ineens begonnen ze samen te zingen. Dat ze zich zo veilig en vrij voelen, raakte me. Toen ik mijn collega later sprak zei ik: ‘Zo, die mozaïekworkshop komt in mijn mooie momenten top 10!”

Trek jij net als Kevin ook graag alle registers open om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling, maar heb je niet de juiste achtergrond om te werken in kinderopvang of bso? Bekijk de mogelijkheden van werken en leren.

Kevin den Otter

Bso Eigen&Wijzer en WereldKidz-scholen
Pedagogisch medewerker bso en techniekdocent
Pabo
Werkt 10 jaar op de bso en in het basisonderwijs

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

“Ik breng de kinderen kennis over en respect voor de natuur bij. ”

Een baan met impact. Die vond Pepijn Verbrugge bij een bso in de natuur. Hij leert kinderen over de natuur over en er respect voor te hebben. Hij hoopt dat ze zich daardoor tot duurzame wereldburgers ontwikkelen.

“De hele dag buiten zijn met een groep kinderen, ik krijg daar zoveel energie van.”

In kinderopvang is hij op zijn best. Nico Bubberman begon jaren terug als pedagogisch medewerker in kinderopvang, werd meubelmaker en keerde weer terug naar kinderopvang. Het liefst is hij de hele dag buiten met een groep kinderen. Daar krijgt hij veel energie van.

“Kinderen die meer begeleiding nodig hebben, dagen mij uit. ”

Kinderen ondersteunen die meer begeleiding nodig hebben. Dat vindt de 18-jarige bol-stagiaire Selina uitdagend aan werken in kinderopvang. Naast haar werk doet ze de mbo-opleiding tot pedagogisch medewerker. Ze wil nog heel lang in kinderopvang werken.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.