Dit werk past zo goed bij me, dat ik het op mijn leeftijd met alle plezier 36 uur per week doe.

- José de Wit

Doen waar je gelukkig van wordt. Dat heeft José de Wit gedaan. Op haar 54e haalde ze via Erkenning van eerder Verworven Compententies (EVC) haar diploma. En nu werkt ze al een tijdje met veel plezier in kinderopvang.

 

Milo vangt op hoe hij zichzelf kan zijn

Dankzij jou José

“Dat stille jongetje dat ineens op mijn schoot kruipt en zegt: ‘Ik vind jou lief!’ Of dat verlegen meisje dat naar me opkijkt en zachtjes vraagt: ‘Mag ik jouw handje vasthouden als we naar buiten gaan?’ Daar doe ik het voor. Dit werk past zo goed bij me, dat ik het op mijn leeftijd met alle plezier 36 uur per week doe.”

‘Op mijn 54e heb ik mijn diploma gehaald’
“Na mijn scheiding wilde ik niet treurig op de bank blijven zitten, dus ging ik in een damesmodezaak werken. Tot mijn dochter zei: ‘Waarom ga je niet iets doen waar je wél gelukkig van wordt?’ Ik had altijd al iets met kinderen. Ik kon snel als hulpkracht aan de slag, tot een diploma verplicht werd. Ik wilde zo graag mijn diploma halen, maar zag er vanwege mijn dyslexie als een berg tegenop. Mijn werkgever wilde graag dat ik bleef en heeft me in alles gesteund. Dus heb ik doorgezet en via Erkenning van eerder Verworven Compententies (EVC) mijn diploma op mijn 54e gehaald. Daar ben ik zo blij om! Boven mijn bed hangt een foto met een tekst die mij daaraan herinnert. 'Als je niet op papier kunt laten zien wat je kwaliteit is, dan moet je het van binnenuit laten zien.' Ik kreeg het van mijn zwager die inmiddels overleden is. Hij en mijn zus hebben altijd in me geloofd.”

‘José, dat is zo’n goede juf’
Milo* was drie jaar oud en kon vanwege zijn autisme niet aarden in de groep. Hij was bang en kroop steeds in een hoekje. Ik voelde dat ik hem begreep en zei: ‘Laat mij me maar over hem ontfermen.’ Ik nam hem overal mee naartoe. Tot hij me steeds minder nodig had. Na een tijdje hoorde ik zijn moeder tegen een andere moeder zeggen: ‘Als jij een goede opvang zoekt, moet je écht naar kinderdagverblijf de Steenuiltjes, want daar loopt José, dat is zo’n goede juf!’”

“Je bent nooit te oud om te doen waar je gelukkig van wordt. Denk jij dat kinderopvang iets voor je is? Ga het gewoon ontdekken en kijk of je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk kunt doen in kinderopvang. Wij komen altijd handen tekort.”

*Vanwege privacyredenen is de naam van het kind in dit verhaal gefingeerd.

Wil je ook je verhaal delen? Dat kan! Maak in 3 simpele stappen jouw eigen verhaal en upload een leuke foto van jezelf. Daarna kun je jouw verhaal delen op social media. Wie weet inspireer jij anderen om ook in kinderopvang te komen werken! #1voor1

José de Wit

Kinderopvang de Bilt
Pedagogisch medewerker kinderopvang en bso (flexmedewerker)
Mbo-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (via EVC-traject)
Werkt 12 jaar in kinderopvang

Is werken in kinderopvang ook iets voor jou?

Lees meer verhalen

“Hoe kun je de dag nu beter beginnen dan met zo’n heerlijke groepsknuffel?”

Hameren op regels dat werkt volgens Lotte Visser niet. In plaats van zeggen wat niet mag, kun je beter zeggen wat je wel wilt zien. Daarnaast ziet ze dat kinderen niet alleen van haar leren, maar ook van elkaar. Daar geniet ze iedere dag van.

“Het is niet belangrijk dat het mooi wordt, het gaat om het ontdekken van materialen.”

Kinderen die hun eigen creativiteit ontwikkelen. Dat ziet Esther Timmerman het liefst. Ze heeft een kast vol materialen waarmee de kinderen aan de slag gaan. Dat is goed voor hun ontwikkeling, fantasie en zelfstandigheid.

“Soms kun je voor een kind écht het verschil maken.”

Invalwerk is afwisselend. Dat vindt flexwerker Larissa Brouwer. Met de grote kinderen knutselt en voetbalt ze en met de kleintjes knuffelt ze. Ook is haar flexwerk goed te combineren met haar studie ‘Creative Business’. Werken in kinderopvang is volgens haar het meest dankbare werk dat er is.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.