Dit werk past zo goed bij me, dat ik het op mijn leeftijd met alle plezier 36 uur per week doe.

- José de Wit

Doen waar je gelukkig van wordt. Dat heeft José de Wit gedaan. Op haar 54e haalde ze via Erkenning van eerder Verworven Compententies (EVC) haar diploma. En nu werkt ze al een tijdje met veel plezier in kinderopvang.

 

Milo vangt op hoe hij zichzelf kan zijn

Dankzij jou José

“Dat stille jongetje dat ineens op mijn schoot kruipt en zegt: ‘Ik vind jou lief!’ Of dat verlegen meisje dat naar me opkijkt en zachtjes vraagt: ‘Mag ik jouw handje vasthouden als we naar buiten gaan?’ Daar doe ik het voor. Dit werk past zo goed bij me, dat ik het op mijn leeftijd met alle plezier 36 uur per week doe.”

‘Op mijn 54e heb ik mijn diploma gehaald’
“Na mijn scheiding wilde ik niet treurig op de bank blijven zitten, dus ging ik in een damesmodezaak werken. Tot mijn dochter zei: ‘Waarom ga je niet iets doen waar je wél gelukkig van wordt?’ Ik had altijd al iets met kinderen. Ik kon snel als hulpkracht aan de slag, tot een diploma verplicht werd. Ik wilde zo graag mijn diploma halen, maar zag er vanwege mijn dyslexie als een berg tegenop. Mijn werkgever wilde graag dat ik bleef en heeft me in alles gesteund. Dus heb ik doorgezet en via Erkenning van eerder Verworven Compententies (EVC) mijn diploma op mijn 54e gehaald. Daar ben ik zo blij om! Boven mijn bed hangt een foto met een tekst die mij daaraan herinnert. 'Als je niet op papier kunt laten zien wat je kwaliteit is, dan moet je het van binnenuit laten zien.' Ik kreeg het van mijn zwager die inmiddels overleden is. Hij en mijn zus hebben altijd in me geloofd.”

‘José, dat is zo’n goede juf’
Milo* was drie jaar oud en kon vanwege zijn autisme niet aarden in de groep. Hij was bang en kroop steeds in een hoekje. Ik voelde dat ik hem begreep en zei: ‘Laat mij me maar over hem ontfermen.’ Ik nam hem overal mee naartoe. Tot hij me steeds minder nodig had. Na een tijdje hoorde ik zijn moeder tegen een andere moeder zeggen: ‘Als jij een goede opvang zoekt, moet je écht naar kinderdagverblijf de Steenuiltjes, want daar loopt José, dat is zo’n goede juf!’”

“Je bent nooit te oud om te doen waar je gelukkig van wordt. Denk jij dat kinderopvang iets voor je is? Ga het gewoon ontdekken en kijk of je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk kunt doen in kinderopvang. Wij komen altijd handen tekort.”

*Vanwege privacyredenen is de naam van het kind in dit verhaal gefingeerd.

Wil jij net als José eigenlijk altijd al werken met kinderen? Doe de diplomacheck en ontdek jouw mogelijkheden voor een overstap.

José de Wit

Kinderopvang de Bilt
Pedagogisch medewerker kinderopvang en bso (flexmedewerker)
Mbo-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (via EVC-traject)
Werkt 12 jaar in kinderopvang

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

Lorena Torres aan het werk kinderopvang in Maarssen

“Écht iets kunnen betekenen voor een kind. Dat is belangrijk.”

Bouwen aan de toekomst van Nederland én het kind in je zelf terugvinden. Dit maakt het beroep van pedagogisch medewerker voor Lorena Torres zo mooi. Ook is ze blij met de kansen van haar werkgever om haar talenten verder te ontwikkelen en in te zetten voor kinderopvang.

“Onze kinderen hebben veel meegemaakt. Hier kunnen ze spelen en weer even kind zijn.”

Annelies Vallentgoed is pedagogisch medewerker bij een vrouwenopvang. Hier kunnen moeders en hun kinderen op adem komen. Vaak hebben zij al veel meegemaakt. Een veilige plek is dan extra belangrijk. Net als kind kunnen zijn.

“Ik breng de kinderen kennis over en respect voor de natuur bij. ”

Een baan met impact. Die vond Pepijn Verbrugge bij een bso in de natuur. Hij leert kinderen over de natuur over en er respect voor te hebben. Hij hoopt dat ze zich daardoor tot duurzame wereldburgers ontwikkelen.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.