Kinderen mogen het zeggen als ze iets niet willen en moeten zich thuis voelen.

- Esther Neijmeijer

Zelf kiezen wat je wilt doen. Dat mogen de kinderen op de bso van Esther Neijmeijer-Oosterveld. Ze wil de kinderen een onvergetelijke tijd bezorgen. Ook zelf krijgt ze er veel voor terug: een knuffel, een glimlach of een mooie tekening.

Timo vangt op dat hij zelf mag kiezen wat hij leuk vindt

Dankzij jou Esther

“Waarom kan een knoopje geen oog zijn? Ik vind het belangrijk dat kinderen zelf hun fantasie leren gebruiken. Laatst hadden we een workshop met ‘loose parts’ voor de hele bso georganiseerd. Een activiteit met restmateriaal die je steeds vaker ziet in kinderopvang. In de ruimte stonden allemaal bakken met materialen die we dagelijks gebruiken zoals knopen, dopjes, knijpers en takjes. Op de tafel lagen lijmpistolen en scharen. De kinderen draaiden aan een rad met opdrachten als: maak een vliegveld, maak jezelf, maak een voertuig. Niets is fout, alles mag. Zij zijn heel vindingrijk: een meisje had zichzelf gemaakt van kurken, dopjes en satéprikkers en een ander een ufo van oude cd’s. Ze vonden het fantastisch. Toen we klaar waren, vroegen ze: ‘Gaan we dit vaker doen, juf Esther?’

Onvergetelijke tijd bezorgen
“Een keer zei de negenjarige Timo*, toen ik een activiteit had gepland: ‘Ja daaaahag, dat ga ik niet doen!’ En dat mag. Het is hun vrije tijd, dus ze mogen zelf kiezen wat ze doen. Of dat nu spelen, knutselen of met vrienden afspreken is. Kinderen mogen het zeggen als ze iets niet willen en moeten zich thuis voelen. Ik sta bekend als de juf waarmee ze kunnen ravotten en ik doe er alles aan om ze een onvergetelijke tijd te bezorgen. Nu ben ik een houtbewerkingshoekje aan het maken waar ik met de kinderen vogelhuisjes ga maken.”

Er veel voor terugkrijgen
“Ik krijg er zoveel voor terug: een knuffel, een glimlach of een mooie tekening. En ouders vertellen vaak dat de kinderen thuis enthousiast over me praten. Heerlijk toch? Daar doe ik het voor!”

*Vanwege privacyredenen is de naam van het kind in dit verhaal gefingeerd.

Wil je ook je verhaal delen? Dat kan! Maak in 3 simpele stappen jouw eigen verhaal en upload een leuke foto van jezelf. Daarna kun je jouw verhaal delen op social media. Wie weet inspireer jij anderen om ook in kinderopvang te komen werken! #1voor1

 

Esther Neijmeijer

Doomijn Kinderopvang
Pedagogisch medewerker bso
Sportief Recreatief Agogisch Werk (richting: sociaal cultureel werk)
Werkt 21 jaar in kinderopvang

Is werken in kinderopvang ook iets voor jou?

Lees meer verhalen

“Ik wil dat kinderen zich fijn en veilig voelen.”

Na 19 jaar eruit te zijn geweest, ging Priscilla Verkooijen weer werken op de bso. De werktijden komen haar goed uit. Zo kan ze in de ochtend haar eigen dingen doen. Ze vindt het belangrijk dat kinderen zich fijn en veilig voelen. En dat ze weerbaarder worden.

“Het werken met de kleintjes vind ik het allerleukst. Het geeft mij een goed gevoel dat ik ze kan helpen.”

Werken met de allerkleinsten vindt Chantal de Vos het leukst. Ze zijn afhankelijk en hebben veel zorg nodig. Het geeft haar dan ook een goed gevoel om deze baby’s te helpen. Het meest trots is ze op haar bijdrage aan de ontwikkeling van de baby’s.

“Kinderen zijn leuke, kleine mensen waar je een vertrouwensband mee krijgt.”

Rakesh Goelela had een tussenjaar en ging werken in de bso. Hij vindt het zo leuk dat hij is gebleven. Met de kinderen bouwt hij een vertrouwensband op en hij ziet hun zelfvertrouwen groeien.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.