Kinderen mogen het zeggen als ze iets niet willen en moeten zich thuis voelen.

- Esther Neijmeijer

Zelf kiezen wat je wilt doen. Dat mogen de kinderen op de bso van Esther Neijmeijer-Oosterveld. Ze wil de kinderen een onvergetelijke tijd bezorgen. Ook zelf krijgt ze er veel voor terug: een knuffel, een glimlach of een mooie tekening.

Kies ook voor een baan in kinderopvang!
Bekijk vacatures in jouw regio.

Timo vangt op dat hij zelf mag kiezen wat hij leuk vindt

Dankzij jou Esther

“Waarom kan een knoopje geen oog zijn? Ik vind het belangrijk dat kinderen zelf hun fantasie leren gebruiken. Laatst hadden we een workshop met ‘loose parts’ voor de hele bso georganiseerd. Een activiteit met restmateriaal die je steeds vaker ziet in kinderopvang. In de ruimte stonden allemaal bakken met materialen die we dagelijks gebruiken zoals knopen, dopjes, knijpers en takjes. Op de tafel lagen lijmpistolen en scharen. De kinderen draaiden aan een rad met opdrachten als: maak een vliegveld, maak jezelf, maak een voertuig. Niets is fout, alles mag. Zij zijn heel vindingrijk: een meisje had zichzelf gemaakt van kurken, dopjes en satéprikkers en een ander een ufo van oude cd’s. Ze vonden het fantastisch. Toen we klaar waren, vroegen ze: ‘Gaan we dit vaker doen, juf Esther?’

Onvergetelijke tijd bezorgen
“Een keer zei de negenjarige Timo*, toen ik een activiteit had gepland: ‘Ja daaaahag, dat ga ik niet doen!’ En dat mag. Het is hun vrije tijd, dus ze mogen zelf kiezen wat ze doen. Of dat nu spelen, knutselen of met vrienden afspreken is. Kinderen mogen het zeggen als ze iets niet willen en moeten zich thuis voelen. Ik sta bekend als de juf waarmee ze kunnen ravotten en ik doe er alles aan om ze een onvergetelijke tijd te bezorgen. Nu ben ik een houtbewerkingshoekje aan het maken waar ik met de kinderen vogelhuisjes ga maken.”

Er veel voor terugkrijgen
“Ik krijg er zoveel voor terug: een knuffel, een glimlach of een mooie tekening. En ouders vertellen vaak dat de kinderen thuis enthousiast over me praten. Heerlijk toch? Daar doe ik het voor!”

*Vanwege privacyredenen is de naam van het kind in dit verhaal gefingeerd.

Wil jij net als Esther ook aan de slag in de bso? Met een bol- of bbl- of hbo-opleiding kun je werken en leren tegelijk! Ontdek de mogelijkheden hier.

 

Esther Neijmeijer

Doomijn Kinderopvang
Pedagogisch medewerker bso
Sportief Recreatief Agogisch Werk (richting: sociaal cultureel werk)
Werkt 21 jaar in kinderopvang
Ook werken in kinderopvang?
Bekijk vacatures in jouw regio

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

Lorena Torres aan het werk kinderopvang in Maarssen

“Écht iets kunnen betekenen voor een kind. Dat is belangrijk.”

Bouwen aan de toekomst van Nederland én het kind in je zelf terugvinden. Dit maakt het beroep van pedagogisch medewerker voor Lorena Torres zo mooi. Ook is ze blij met de kansen van haar werkgever om haar talenten verder te ontwikkelen en in te zetten voor kinderopvang.

“Onze kinderen hebben veel meegemaakt. Hier kunnen ze spelen en weer even kind zijn.”

Annelies Vallentgoed is pedagogisch medewerker bij een vrouwenopvang. Hier kunnen moeders en hun kinderen op adem komen. Vaak hebben zij al veel meegemaakt. Een veilige plek is dan extra belangrijk. Net als kind kunnen zijn.

“Ik breng de kinderen kennis over en respect voor de natuur bij. ”

Een baan met impact. Die vond Pepijn Verbrugge bij een bso in de natuur. Hij leert kinderen over de natuur over en er respect voor te hebben. Hij hoopt dat ze zich daardoor tot duurzame wereldburgers ontwikkelen.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.