Ieder kind mag gezien worden. Daarom geef ik die rustige blije baby net zoveel aandacht als die drukke dreumes.

- Daniëlle van Asselt

Daniëlle van Asselt bouwt echt een band met baby’s op. Ze is erg betrokken bij hun emotionele ontwikkeling. Ze is vooral trots op de grote ontwikkeling die de kinderen doormaken. Daniëlle werkt al veertien jaar als pedagogisch medewerker in kinderopvang.

Evi vangt op dat ze zich ook buitenshuis thuis kan voelen

Dankzij jou Daniëlle

“Ik vind het mooi om echt iets bij te dragen aan het leven van een kind. Verantwoordelijk werk, want ouders dragen een deel van de opvoeding en verzorging van hun baby aan je over”, zegt Daniëlle van Asselt. Ze werkt al vijftien jaar als pedagogisch medewerker op een babygroep. “Daarom is goed contact met ouders heel belangrijk. Want als we goed met elkaar praten over hoe het gaat op de groep en thuis, kunnen we samen optrekken in de opvoeding.”

Ouders kunnen op adem komen
“Ik herinner me Sem*. Een baby die heel veel huilde, hij was vaak ontroostbaar. Maar als ik aan zijn ouders vroeg hoe het thuis ging, zeiden ze altijd: ‘Goed.’ Totdat ze uiteindelijk eerlijk vertelden dat het thuis helemaal niet goed ging. En hoe pittig ze het vonden om met een huilbaby om te gaan. Toen heb ik voorgesteld om Sem een aantal dagen extra op te vangen, zodat zij een beetje op adem konden komen. Zijn ouders waren zo blij met deze oplossing. Elke twee weken hadden we een gesprek, waarin zij hun wensen aangaven en ik hen adviseerde over de aanpak. Het gaf mij veel voldoening dat ik hen in deze pittige periode kon ondersteunen.”

Ieder kind krijgt evenveel aandacht
“Ieder kind mag gezien worden. Daarom geef ik die rustige blije baby net zoveel aandacht als die drukke dreumes. Omdat je zo intensief betrokken bent bij deze belangrijke fase van hun emotionele ontwikkeling, bouw je echt een band op. Dan is het best even slikken als een kind afscheid neemt. Maar ik voel me vooral trots op de enorme ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt.”

Voor mijn tweede mama
“Laatst kreeg ik een kaartje van Evi*. Zij had een moeilijke start bij ons. Ze was acht maanden en heel eenkennig. Ze had veel moeite met de nieuwe, onbekende omgeving. Wij zagen hoe belangrijk een vertrouwde en emotioneel veilige omgeving voor haar was. Na veel geduld en aandacht kwam ze langzaam maar zeker los.  Eerst wilde ze liever niet dat wij haar op de arm namen, maar stukje bij beetje begon ze steeds meer contact te zoeken. Van een eenkennig en verdrietig meisje naar een meisje dat het vertrouwen kreeg om de wereld om haar heen te ontdekken. Op het kaartje stond: voor mijn tweede mama.  Toen haar moeder vertelde dat ze zich bij mij zo thuis had gevoeld dacht ik: wow, wat een mooi compliment.”

*Vanwege privacyredenen zijn de namen van de kinderen in dit verhaal gefingeerd.

Wil jij net als Daniëlle ook kunnen bijdragen aan het leven van kinderen? Ontdek of werken in kinderopvang bij je past en Doe de test!

Daniëlle van Asselt

Speel-inn de Regenboog
Pedagogisch medewerker babygroep
Werkt 14 jaar in kinderopvang

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

“Ik breng de kinderen kennis over en respect voor de natuur bij. ”

Een baan met impact. Die vond Pepijn Verbrugge bij een bso in de natuur. Hij leert kinderen over de natuur over en er respect voor te hebben. Hij hoopt dat ze zich daardoor tot duurzame wereldburgers ontwikkelen.

“De hele dag buiten zijn met een groep kinderen, ik krijg daar zoveel energie van.”

In kinderopvang is hij op zijn best. Nico Bubberman begon jaren terug als pedagogisch medewerker in kinderopvang, werd meubelmaker en keerde weer terug naar kinderopvang. Het liefst is hij de hele dag buiten met een groep kinderen. Daar krijgt hij veel energie van.

“Kinderen die meer begeleiding nodig hebben, dagen mij uit. ”

Kinderen ondersteunen die meer begeleiding nodig hebben. Dat vindt de 18-jarige bol-stagiaire Selina uitdagend aan werken in kinderopvang. Naast haar werk doet ze de mbo-opleiding tot pedagogisch medewerker. Ze wil nog heel lang in kinderopvang werken.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.