Toen ze huppelend voor de deur stonden en vrolijk zwaaiden bij het weggaan, voelde ik: ik zit hier echt op mijn plek.

- Annemiek van Munster

Hoewel Annemiek van Munster al 21 jaar in kinderopvang werkt, is ze er nog lang niet op uitgekeken. Ze voelt zich gezien en kan haar talenten er goed in kwijt. Ook krijgt ze alle ruimte om haar ideeën verder te ontwikkelen en uit te zetten.

Kies ook voor een baan in kinderopvang!
Bekijk vacatures in jouw regio.

Noa vangt op dat afscheid nemen ook anders kan

Dankzij jou Annemiek

“Na mijn grafische opleiding ging ik in de marketing werken. Maar het harde zakelijke leven bleek niets voor een creatief gevoelsmens zoals ik. Dus heb ik me omgeschoold tot pedagogisch medewerker in kinderopvang. Daar heb ik geen spijt van, want dit werk geeft me al 21 jaar zoveel energie.”

Spannend
“In het begin was het best spannend. Ik weet nog goed hoe lastig ik het vond met Job* van anderhalf jaar en zijn zusje Noa* van tweeënhalf jaar. Zij waren iedere dag zo extreem in paniek, ik had geen idee hoe ik het aan moest pakken. Hun moeder lag in scheiding en wilde de kinderen het liefst bij zich houden. Maar dat ging niet. Ze zat er helemaal doorheen, dus bracht ze hen bij ons. Zodra ze probeerde weg te lopen, klampten de kinderen zich krijsend aan haar vast. Dan bleef ze toch maar radeloos staan. Tot ze zich uiteindelijk wist los te rukken en huilend de deur uitliep, Job en Noa volledig overstuur achterlatend. Als ik ze wilde troosten, was het schoppen en slaan. Ik wist niet hoe ik hen kon helpen. Want ook al heb je van alles gelezen en ken je de protocollen, in dit soort gevallen moet je het toch op je gevoel doen.”

Vertrouwen
“Mijn gevoel zei dat ik het niet moest forceren, maar wel contact moest blijven zoeken en hun vertrouwen moest geven. Dus ik ging steeds bij ze zitten en praatte rustig met hen. Verleidde hen keer op keer om mee te doen. En heel langzaam ging het beter. Ook hun moeder kreeg meer vertrouwen en liet hen makkelijker los. Toen ze op een dag huppelend voor de deur stonden en vrolijk zwaaiden bij het weggaan, voelde ik: ik zit hier echt op mijn plek. Job en Noa zijn inmiddels volwassen en we hebben nog steeds zo nu en dan contact.”

Alle ruimte
“Inmiddels heb ik op alle groepen gewerkt en van alles gedaan. Bij Kids Lodge kan heel veel. Voor de kinderen geweldig, maar ook ideaal voor een creatief iemand zoals ik. Ik krijg alle ruimte om mijn ideeën uit te werken en uit te voeren. Ik vind het zo fijn dat ik gezien word en mijn talenten kan benutten. Dat maakt werken tot een feestje!”

*Vanwege privacyredenen zijn de namen van de kinderen in dit verhaal gefingeerd.

Wil jij je net als Annemieke laten omscholen om te kunnen werken in kinderopvang? Doe de diplomacheck en ontdek jouw mogelijkheden!

Annemiek van Munster

Kids Lodge
Pedagogisch medewerker peutergroep VVE
Hbo Management Zorg en Welzijn
Werkt 21 jaar in kinderopvang
Zij-instromer
Ook werken in kinderopvang?
Bekijk vacatures in jouw regio

Wil jij ook werken in kinderopvang?

Lees meer verhalen

Wessel van Duin

“Jezelf blijven. Er komt vanzelf een organisatie die het met jou aandurft.”

Wessel solliciteerde naar een baan in kinderopvang. Dat viel tegen. Een tiental sollicitaties en afwijzingen verder vroeg Wessel advies aan zijn moeder, oud-directrice van een kinderdagverblijf.
Jamie Lebbink

“Ik vroeg mij af: hoe kan ik schermpjes en buiten spelen combineren?”

Op je 45ste een carrièreswitch maken? Jamie Lebbink deed het. Sinds tien maanden werkt hij op een bso. Zijn ervaring als boswachter neemt hij als mee.
Rick Boetekees aan het werk op een bso

“Ik doe dingen anders. Dat valt op als je altijd juffen hebt gehad.”

Vraag ‘m hoe leuk zijn baan is en Rick Boetekees blijft praten. De oud-magazijnmedewerker werkt sinds twee jaar op een buitenschoolse opvang (bso). Drie weken geleden rondde hij zijn opleiding tot pedagogisch medewerker af. Rick ziet zichzelf oud worden in kinderopvang.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.