Laila kan niet wachten
tot je terug bent

Kom weer werken in kinderopvang!

Weet je nog?

Mila die haar eerste woorden bij jou zei. Abdel die je helemaal zag opbloeien. George die jou altijd aan het lachen kreeg met zijn grappige dansmoves. Ze zijn er nog steeds. En ze hebben jou nog net zo hard nodig. Ontdek hieronder hoe je jouw comeback in dit prachtige vak kunt maken.

Diplomacheck

Er zijn veel vacatures in de kinderopvang, dus grote kans dat je binnen no time die blije koppies weer ziet. Doe de diplomacheck en ontdek of je met jouw diploma nog steeds aan de slag kunt.

Ander diploma?

Voldoet je diploma niet meer? Geen zorgen. Met genoeg werkervaring kun je met een werkgever in gesprek over de mogelijkheden.

Vacatures in kinderopvang

Wat kunnen kinderen allemaal van jóu opvangen? Check hier de locaties van kinderopvang bij jou in de buurt. Ontdek de openstaande vacatures en leerplekken voor buitenschoolse opvang (bso) en kinderdagverblijf (kdv) en ga direct aan de slag.

Leermogelijkheden

Is je werkervaring of bijscholing te lang geleden? Ook dan kun je aan de slag in kinderopvang. Dan word je pedagogisch medewerker in ontwikkeling met een EVC-traject of student-werknemer die een verkorte opleiding volgt.

Kinderopvang - mbo

Bekijk de opleidingen tot (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker bij jou in de buurt.

Kinderopvang - hbo

Bekijk de opleidingen tot pedagogisch professional of manager bij jou in de buurt.

Kinderopvang - werken & leren

Bekijk de mogelijkheden van werken en leren in de kinderopvang bij jou in de buurt.

Zij kwamen ook terug in kinderopvang!

Lees de verhalen

“De hele dag buiten zijn met een groep kinderen, ik krijg daar zoveel energie van.”

In kinderopvang is hij op zijn best. Nico Bubberman begon jaren terug als pedagogisch medewerker in kinderopvang, werd meubelmaker en keerde weer terug naar kinderopvang. Het liefst is hij de hele dag buiten met een groep kinderen. Daar krijgt hij veel energie van.

“Kinderen opvangen is dankbaar werk. Ik hoop dit nog lang te doen.”

De overstap maken naar kinderopvang. Dat deed Dory Jussen na 27 jaar in een supermarkt te hebben gewerkt. En ze is blij dat ze die keuze heeft gemaakt. Ze vindt kinderen opvangen dankbaar werk en heeft haar plek binnen het team gevonden.

“Ik wil dat kinderen zich fijn en veilig voelen.”

Na 19 jaar eruit te zijn geweest, ging Priscilla Verkooijen weer werken op de bso. De werktijden komen haar goed uit. Zo kan ze in de ochtend haar eigen dingen doen. Ze vindt het belangrijk dat kinderen zich fijn en veilig voelen. En dat ze weerbaarder worden.

Leermogelijkheden

Dankzij jou... bedankvideo's

Geef jouw mening

Opleiding kinderopvang op mbo-niveau

Op mbo-niveau zijn er 2 opleidingen speciaal gericht op kinderopvang:
Pedagogisch Medewerker Kinderopvang – niveau 3
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker – niveau 4

Tijdens deze opleidingen leer je meer over het verzorgen van kinderen, het stimuleren van hun ontwikkeling en hoe je omgaat met opvoedvraagstukken.

Ook met het diploma Onderwijsassistent kun je in de kinderopvang werken. En met een mbo-opleiding Sport en Bewegen mag je in de buitenschoolse opvang werken. Bekijk hier de mbo-opleidingen of meld je gelijk aan bij een ROC bij jou in de buurt.

Opleiding kinderopvang op hbo-niveau

Er zijn verschillende hbo-opleidingen waarmee je in de kinderopvang mag werken.

Opleiding kinderopvang op hbo-niveau: associate degree
De associate degree is een 2-jarige opleiding op hbo-niveau die een goede doorstroom is van mbo naar hbo. Je vergroot hiermee je kansen op de arbeidsmarkt. Met de volgende opleidingen kun je jouw kwaliteiten op pedagogisch gebied verder ontwikkelen:

Pedagogisch Educatief Medewerker
Pedagogisch Professional Kind en Educatie
Kinderopvang

Opleiding kinderopvang op hbo-niveau: bachelor
Wil je graag bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, bijvoorbeeld door het opstellen van beleid? Of wil je leiding geven binnen een organisatie waar opvoeden centraal staat? Dan zijn de volgende opleidingen geschikt voor jou:

Pedagogisch Management Kinderopvang
Pedagogiek
Social Work (afstudeerrichting/profiel Sociaal Pedagoog, profiel Jeugd of Jeugdzorgwerker en programma Social Educational Care)

Goed om te weten: bij deze hbo-bachelor opleidingen mag je in je laatste studiejaar (als je 75% van je studiepunten hebt behaald) al werken in de dagopvang en vanaf je derde studiejaar (als je 50% van je studiepunten hebt behaald) al in de bso.

Opleiding kinderopvang - werken en leren

Een gewone mbo- of hbo-opleiding duurt vaak drie of vier jaar. Wil je sneller aan de slag? Dan kan je ook een verkorte opleiding volgen. Let er bij deze verkorte opleidingen op dat je het officieel erkende diploma haalt. Anders voldoe je niet aan de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerkers en mag je niet aan de slag. Verkorte opleidingen kun je bij een ROC of een particuliere aanbieder volgen. Vaak is dit volwassenonderwijs; werken en leren tegelijk, studeren in de avonduren of een vaste dag per week. Er zijn veel kinderopvangorganisaties die eigen leer/werkplekken aanbieden.

Opleidingen bekijken

Geef jouw mening

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.