Ching leert jou
álles over kinderen

Kies voor een studie in kinderopvang!

Echt iets voor jou!

Ben jij bijna klaar met school? Wil je veel betekenen voor de ontwikkeling van kinderen? En ze echt een goede start meegeven? Dan is kinderopvang echt een plek voor jou. Hier vangen kinderen op hoe zij met andere kinderen om kunnen gaan. Ze vangen kennis en nieuwe woorden op én leren met tegenslagen om gaan. Dankzij jou! 

Kinderopvang - mbo
Lees meer >

Bekijk de opleidingen tot (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker bij jou in de buurt.

Kinderopvang - hbo
Lees meer >

Bekijk de opleidingen tot pedagogisch professional, hulpverlener of manager bij jou in de buurt.

Kinderopvang - werken & leren
Lees meer >

Bekijk de mogelijkheden van werken en leren in de kinderopvang bij jou in de buurt.

Dit ga je allemaal doen

Werken met kinderen is super afwisselend. In kinderopvang draag je bij aan de ontwikkeling, verzorg je de kleintjes en speel en sport je met de groteren. Zodat zij leren, beleven en opvangen. Dankzij jou.

Je steunt ouders

Dankzij jou krijgen ouders lucht in het spitsuur van hun leven. Vaders en moeders kunnen met een gerust hart blijven werken, en met hun vragen bij jou terecht. Zodat hun kind zich nog beter ontwikkelt.

Je stimuleert kinderen

Kinderen vangen extra dingen op, 
waar ze thuis ook wat aan hebben. 
Zoals goed omgaan met frustratie, 
beter samenwerken. Spelenderwijs.

Je betekent veel   

Voor ouders. Voor kinderen. En als je het goed bekijkt, voor onze hele maatschappij. Want jij geeft kinderen bagage mee waar ze hun hele leven profijt van hebben. Jij vormt de toekomstige generatie.

Je blijft zelf ook groeien

Er is veel werk in kinderopvang. En als je er
eenmaal aan de slag gaat, zijn er ook volop doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld pedagogisch coach worden, praktijkopleider of locatiemanager. Ontdek of kinderopvang bij jou past! 

Dankzij jou... bedankvideo's

“Gaaf om met
deze ontdekkings-
reizigers bezig
te zijn”

Studiebeuren data

Beursnaam

30-12-2019

Eindhoven

Beursnaam

30-12-2019

Eindhoven

Beursnaam

30-12-2019

Eindhoven

Geef jouw mening

Opleiding kinderopvang op mbo-niveau

Op mbo-niveau zijn er 2 opleidingen speciaal gericht op kinderopvang:
Pedagogisch Medewerker Kinderopvang – niveau 3
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker – niveau 4

Tijdens deze opleidingen leer je meer over het verzorgen van kinderen, het stimuleren van hun ontwikkeling en hoe je omgaat met opvoedvraagstukken.

Ook met het diploma Onderwijsassistent kun je in de kinderopvang werken. En met een mbo-opleiding Sport en Bewegen mag je in de buitenschoolse opvang werken. Bekijk hier de mbo-opleidingen of meld je gelijk aan bij een ROC bij jou in de buurt.

Opleiding kinderopvang op hbo-niveau

Er zijn verschillende hbo-opleidingen waarmee je in de kinderopvang mag werken.

Opleiding kinderopvang op hbo-niveau: associate degree
De associate degree is een 2-jarige opleiding op hbo-niveau die een goede doorstroom is van mbo naar hbo. Je vergroot hiermee je kansen op de arbeidsmarkt. Met de volgende opleidingen kun je jouw kwaliteiten op pedagogisch gebied verder ontwikkelen:

Pedagogisch Educatief Medewerker
Pedagogisch Professional Kind en Educatie
Kinderopvang

Opleiding kinderopvang op hbo-niveau: bachelor
Wil je graag bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, bijvoorbeeld door het opstellen van beleid? Of wil je leiding geven binnen een organisatie waar opvoeden centraal staat? Dan zijn de volgende opleidingen geschikt voor jou:

Pedagogisch Management Kinderopvang
Pedagogiek
Social Work (afstudeerrichting/profiel Sociaal Pedagoog, profiel Jeugd of Jeugdzorgwerker en programma Social Educational Care)

Goed om te weten: bij deze hbo-bachelor opleidingen mag je in je laatste studiejaar (als je 75% van je studiepunten hebt behaald) al werken in kinderopvang.

Opleiding kinderopvang - werken en leren

Een gewone mbo- of hbo-opleiding duurt vaak drie of vier jaar. Wil je sneller aan de slag? Dan kan je ook een verkorte opleiding volgen. Let er bij deze verkorte opleidingen op dat je het officieel erkende diploma haalt. Anders voldoe je niet aan de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerkers en mag je niet aan de slag. Verkorte opleidingen kun je bij een ROC of een particuliere aanbieder volgen. Vaak is dit volwassenonderwijs; werken en leren tegelijk, studeren in de avonduren of een vaste dag per week. Er zijn veel kinderopvangorganisaties die eigen leer/werkplekken aanbieden.

Opleidingen bekijken

Geef jouw mening